Σφίγγει ο κλοιός για την παραμονή των συμβασιούχων στο Δήμο Ηρακλείου

Μόλις ένα μήνα κατάφεραν να πάρουν παράταση οι 135 συμβασιούχοι του Δήμου Ηρακλείου, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό και αγωνία για την επόμενη μέρα της Λότζια.

Όπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι είχαν την προσδοκία ότι θα μπορούσαν να κερδίσουν μια μεγαλύτερη χρονικά παράταση, πετυχαίνοντας μια μεγαλύτερη αναβολή.

Ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους αφού η χρονική παράταση που τους δίδεται είναι απελπιστικά μικρή, και η έκβαση της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων που πρόκειται να συζητηθούν αμφίβολη.

Συγκεκριμένα, κατάφεραν να κερδίσουν αναβολή μέχρι τις 19 Ιουνίου για να συζητηθεί η υπόθεση τους , αφού το Πρωτοδικείο Λασιθίου, δεν έδωσε μεγαλύτερη αναβολή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στις  αρχές του καλοκαιριού θα κριθεί και οριστικά το εργασιακό μέλλον τους στο Δήμο Ηρακλείου, αν δηλαδή θα παραμείνουν ή όχι στις θέσεις τους.

Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονο προβληματισμό στη Λότζια σε σχέση με τη διαχείριση του επίμαχου θέματος αφού ο αποδεκατισμός των δημοτικών υπηρεσιών από τους συμβασιούχους δημιουργεί τεράστια κενά που δεν είναι εύκολο να καλυφθούν.

Στο πλευρό των εργαζομένων η δικηγόρος και αντιδήμαρχος Διοίκησης και Προγραμματισμού κ. Γιάννα Καλονάκη η οποία μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι είναι κομβικό ο Δήμος να στηριχθεί από τη συνδρομή των συμβασιούχων που καλύπτουν λειτουργικές ανάγκες της Λότζια.