Στο Σεληνάρι οι Λασιθιώτες αγωνίζονται για την υγεία τους – Κλειστός ο ΒΟΑΚ

Ένα από τα μεγαλύτερα σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο για την υγεία πραγματοποιείται σήμερα στο ν.Λασιθίου, με σημείο συγκέντρωσης το Σεληνάρι. Εκεί συγκεντρώνεται κόσμος από τον Άγιο Νικόλαο,την Ιεράπετρα,την Σητεία και τα γύρω χωριά ,διεκδικώντας το αυτονόητο.

Όρθια νοσοκομεία, στελεχωμένα και εξοπλισμένα ώστε να καλύπτουν υγειονομικά και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Ο ΒΟΑΚ κλείνει συμβολικά για δύο ώρες και στο καινούριο και στο παλιό τμήμα του ,ενώ το πρόγραμμα των διοργανωτών δεν αποκλείεται να αλλάξει εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει ,από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2.30 μ.μ. η κίνηση των αυτοκινήτων θα γίνεται μέσω Μιλάτου.

Με μια πρωτοφανή στήριξη φορέων και πολιτών, που δεν έχει καταγραφεί στο παρελθόν, ο νομός Λασιθίου είναι έτοιμος να διεκδικήσει ένα λειτουργικό δημόσιο σύστημα υγείας και τη στήριξη των τριών νοσοκομείων του νομού.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου :

Το Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου ομόφωνα αποφάσισε την συμμετοχή της Ένωσης στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και των νοσοκομείων του Νομού.
Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει την ίδια ημέρα στάση εργασίας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. του Νομού Λασιθίου, από τις 10.00 έως και τις 15.00, για την διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων.
«Καλούμε,τονίζουν οι υγειονομικοί, όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Νομού για μαζική και δυναμική συμμετοχή:
• Για την υπεράσπιση της δημόσιας, υψηλού επιπέδου και δωρεάν υγείας. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.
• Για την άρση της υποστελέχωσης και ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων και γενικά των δομών υγείας του Νομού.»

• Για τις αυξήσεις των μισθών και την βελτίωση των συνθηκών και όρων εργασίας των υγειονομικών.
• Για την υλοποίηση του Κέντρου Αποκατάστασης στην Νεάπολη και για την προστασία των δομών απεξάρτησης του ΚΕ.ΘΕ.Α.