Συνελήφθησαν την Παρασκευή (09.05.2025) σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου δύο ημεδαποί (30χρονος και 24χρονη) κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Ειδικότερα, κατόπιν ειδικού σχεδιασμού και δράσεων για την καταστολή της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος απέκρυπτε σε διάφορα υπαίθρια σημεία πλησίον του ποιμνιοστασίου του και της οικίας του, ναρκωτικές ουσίες τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.
Κατόπιν τούτου αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας χθες (09.05.2025) μεσημβρινές ώρες εντόπισαν τον 30χρονο κατά το χρόνο που συσκεύαζε ναρκωτικές ουσίες στο εν λόγω υπαίθριο σημείο, ενώ η 24χρονη ευρισκόμενη σε ψηλό σημείο της οικίας τους είχε το ρόλο παρατηρητή.
Ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου στην κοινή τους οικία σε αποθηκευτικούς χώρους και σε υπαίθρια σημεία που χρησιμοποιούσε για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
• Ένα -1- κιλό και τριάντα πέντε κόμμα έξι (35,6) γραμμάρια κοκαΐνης
• Δύο -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
• Τρείς -3- ηλεκτρονικοί ανιχνευτές μετάλλων
• Φυσίγγια
• Μία κάμερα καταγραφής
• Το χρηματικό ποσό των ογδόντα -80- ευρώ
• Τέσσερις -4- μονωτικές ταινίες
• Τέσσερα -4- νάιλον περιτυλίγματα με υπολείμματα κοκαΐνης
• Τρία -3- κινητά τηλέφωνα
Επίσης κατασχέθηκαν -2- Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.