Σχολεία: Καταλήψεις και στο Ηράκλειο για τη θανατηφόρα καταδίωξη

Σε πανελλαδικό φαινόμενο εξελίσσονται οι καταλήψεις σε διάφορα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αφορμή το θάνατο ενός 17χρονου στη Βοιωτία, ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από καταδίωξη με αστυνομικούς.

Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από τον θάνατο του 17χρονου, όπως ενημέρωσε σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου το βράδυ του Σαββάτου, 11 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Με αφορμή τον θάνατο του νέου παιδιού, πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις σε διάφορα σχολεία της χώρας, οι οποίες και ακολούθησαν το κύμα διαμαρτυριών και επεισοδίων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Στις καταλήψεις συμμετείχαν και σχολεία στο Ηράλειο, μεταξύ των οποίων τα 3ο, 4ο, 5ο, 7ο Λύκεια Ηρακλείου, τα 4ο και 10ο Γυμνάσια Ηρακλείου, το Γυμνάσιο Αρχανών και τα 2ο και 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

Οι μαθητές θέλησαν με τον συγκεκριμένο τρόπο να εκφράσουν τη θλίψη, αλλά και την οργή τους για έναν θάνατο νέου ανθρώπου που θεωρούν άδικο, καθώς επίσης και να αντιταχθούν σε οποιαδήποτε μορφή αστυνομικής βίας που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του οποιουδήποτε, πόσο μάλλον εφόσον είναι ανήλικος.