όπλα καλάσνικοφ

Συναισθηματική αξία υποστηρίζει ο 59χρονος ότι είχε το καλάσνικοφ που βρέθηκε στο σπίτι του, στην διάρκεια αστυνομικής έρευνας.

Το πολεμικό όπλο βρέθηκε κρυμμένο μέσα σε ένα καζάνι μαγειρέματος, στην ταράτσα του σπιτιού του, στο Ηράκλειο. Άνδρες του ΤΑΕ Ηρακλείου διενήργησαν έρευνα και στο σπίτι του στο χωριό, στην επαρχία Μονοφατσίου, όπου μεταξύ άλλων βρήκαν ένα πιστόλι και γεμιστήρες.

Σύμφωνα με τη συνήγορο του κ. Θεονύμφη Μπέρκη το καλάσνικοφ ανήκε στον αδερφό του 59χρονου, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή και το είχε φυλαγμένο για συναισθηματικούς λόγους.

Μετά την απολογία του ο 59χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Προθεσμία να απολογηθεί σήμερα, πήρε χθες και ο 55χρονος από ορεινό χωριό του Ηρακλείου, ο οποίος σε αστυνομική έρευνα που έγινε σε χώρο ιδιοκτησίας του (για άλλης φύσης υπόθεση για την οποία ωστόσο δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο) βρέθηκε να κατέχει ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, σφαίρες και γεμιστήρες. Λόγω του καλάσνικοφ η δίωξη που του ασκήθηκε είναι κακουργηματική.