Δημαρχείο Ρεθύμνου

Την διευθύνουσα σύμβουλο του Βασιλικού Κοινωνικού Ιδρύματος «The Diana Award» Dr Tessy Ojo SBE, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης σχετικά με τη διεθνή πρεμιέρα των εκδηλώσεων για την ενδυνάμωση των γυναικών «Tessy’s Brunches», που γίνεται στο Ρέθυμνο.

Οι εκδηλώσεις αφορούν στη 10η επέτειο της Αnti – Bullying εκστρατείας του Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας ΦΗΤΑΜ. Τα κέντρα ΦΗΤΑΜ έχουν λάβει το «Βραβείο Νταϊάνα» από το βασιλικό ίδρυμα που ηγείται η Dr Tessy Ojo SBE, το 2016 στη βρετανική πρεσβευτική κατοικία και το 2018 στο Βρετανικό Συμβούλιο, παρουσία του δημάρχου Ρεθύμνης, ο οποίος υποστηρίζει την εκστρατεία από το 2014.

Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Σάββατο 29 Ιουνίου και η Dr Tessy Ojo SBE, συνοδευόμενη από τον Φρειδερίκο Φ. – Ι. Φήταμ, ενημέρωσε τον κ. Μαρινάκη για τη συγκεκριμένη εκδήλωση που εντάσσεται στην σειρά εκδηλώσεων Tessy’s Brunches για την ενδυνάμωση γυναικών όλων των ηλικιών εντός κι εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, που ξεκίνησε το 2022 από την ίδια. Ο δήμαρχος συνεχάρη την Dr Tessy Ojo SBE για την δράση της και της χάρισε αναμνηστικά δώρα από την πόλη του Ρεθύμνου ευχαριστώντας την για την ανθρωπιστική προσφορά της.

Η Dr Tessy Ojo SBE είναι η διευθύνουσα σύμβουλος του βασιλικού κοινωφελούς ιδρύματος «The Diana Award», το οποίο χαίρει της στήριξης των πριγκίπων Ουίλιαμ και Χάρι, και ιδρύθηκε το 1999 για να συνεχίσει το φιλανθρωπικό έργο της αείμνηστης Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλίας. Έχει διακριθεί για την προσφορά της προς τα παιδιά και τους νέους όλου του κόσμου. Είναι η πρώτη Βρετανίδα πολίτης που έλαβε το αμερικανικό βραβείο κύρους Martin Luther King για το ανθρωπιστικό της έργο και το 2020 η αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της απένειμε τον τιμητικό τίτλο της διοικήτριας της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE) για την προσφορά της στους νέους σε όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ