Στον κόμβο της Αγίας Πελαγίας

Στάση αναμονής από τους κατοίκους της Αγίας Πελαγίας μέχρι τον Σεπτέμβρη, οπότε αναμένεται να εγκριθεί το τεχνικό δελτίο και να δρομολογηθεί η δημοπράτηση του έργου του κόμβου της Αγίας Πελαγίας. Ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου οριοθετεί την τελευταία προθεσμία που δίνουν προκειμένου να προχωρήσει το κρίσιμο αυτό έργο, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση είναι πλέον αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς, όπως διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση, δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν με κανένα τρόπο να συνεχιστεί ο πολιτικός εμπαιγμός που έχει σαν αποτέλεσμα καθημερινά να τίθενται σε κίνδυνο εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.

Μάλιστα οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αρχικά σχεδιάσει να προχωρήσουν σε κλείσιμο του ενός ρεύματος του εθνικού δρόμου την ερχόμενη Πέμπτη, ωστόσο την τελευταία στιγμή αποφάσισαν να το ματαιώσουν, μετά από επαφή που είχε ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης με τον περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη κατά την οποία συμφωνήθηκε το πλαίσιο για την προώθηση του τεχνικού δελτίου του έργου.

Το συνολικό κόστος του έργου που αγγίζει τα 3εκ. 800 χιλ ευρώ σχεδιάζεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας του ΕΣΠΑ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κόμβος που τόσα χρόνια η τοπική κοινωνία διεκδικεί να κατασκευαστεί αποτελεί μια προσωρινή λύση, προκειμένου να μπει ένα οριστικό τέλος στο οδικό έγκλημα που συντελείται εδώ και χρόνια στην περιοχή, καθώς για να μπει κάπόιος στην Αγία Πελαγία πρέπει να κάνει στροφή στον εθνικό δρόμο, μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα.

Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα σημείο καρμανιόλα και αποτελεί ντροπή το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπιστεί. Αυτό τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής με δηλώσεις τους στην «Π», που όπως είναι γνωστό είχαν προχωρήσει πριν από 2,5 μήνες στον συμβολικό αποκλεισμό στο ύψος της πρώτης εξόδου της Αγίας Πελαγίας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τονίζει μεταξύ άλλων ότι «οι κόμβοι της Αγίας Πελαγίας είναι ένα έργο που το παλεύουμε ως δημοτική αρχή από το 2011. Έχουμε αντιμετωπίσει και έχουμε ξεπεράσει πολλές δυσκολίες και προσωπικά, επειδή έχω και τη σχετική εμπειρία, έχω μάθει να παλεύω και να μην παραδίδω τα όπλα. Γνωρίζω τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, κατανοώ σε κάποιο βαθμό τις δυσκολίες και τα προβλήματα, αλλά έχω την ύψιστη υποχρέωση να υπερασπιστώ με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του δήμου στον οποίο προΐσταμαι και των κατοίκων του».