Ασύλληπτος παραμένει ο 22χρονος αλλοδαπός από το Μπαγκλαντές, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται ως ο δράστης της διπλής δολοφονίας των ηλικιωμένων στο Πασακάκι Χανίων.
Ο Motiur Rahman με κίνητρο τη ληστεία, όπως όλα δείχνουν, είχε αποφασίσει να βγάλει από τη μέση την 79χρονη σπιτονοικοκύρα του και τον 82χρονο σύντροφό της, να βάλει στο χέρι ένα ποσό της τάξεως των 10.000 ευρώ (τα χρήματα ήταν κρυμμένα σε διάφορα σημεία εντός του υπνοδωματίου της ηλικιωμένης) και να ταξιδέψει το ίδιο βράδυ με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά προκειμένου να εξαφανιστεί.
Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους απενεργοποίησε το κινητό του και «κατέβασε» την προσωπική του σελίδα στο facebook.
Όπως είναι ήδη γνωστό, ο 22χρονος πρώτα στραγγάλισε τον απόστρατο αξιωματικό της πυροσβεστικής με ένα πουκάμισο μέσα στο δωματιάκι που νοίκιαζε. Τοποθέτησε το πτώμα σε μία βαλίτσα, καλύπτοντας το με ρούχα.
Πήρε τα κλειδιά της κύριας κατοικίας του ζευγαριού, ακριβώς δίπλα και μπήκε στο σπίτι ενώ η 79χρονη παρακολουθούσε τηλεόραση.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με στραγγαλισμό, σκότωσε και εκείνη. Στην συνέχεια έκανε άνω-κάτω την κρεβατοκάμαρα της, πήρε τα λεφτά και εξαφανίστηκε.
Όταν αποκαλύφθηκε η πρώτη δολοφονία, δηλαδή της ηλικιωμένης, εκείνος ήταν ήδη εκτός Κρήτης. Και όταν αποκαλύφθηκε- με καθυστέρηση η αλήθεια- και η δεύτερη δολοφονία, το πουλάκι είχε πετάξει για τα καλά.
Για τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε με τις Αρχές να ψάχνουν σε λάθος κατεύθυνση και να ενοχοποιούν τον ίδιο της τον πατέρα, ο οποίος ήταν δολοφονημένος, μίλησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη η κόρη του μπάρμπα-Αλέκου, Μαρία.
Η ίδια εξέφρασε και την απορία της για το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να βρουν το πτώμα του πατέρα της μέσα στη βαλίτσα αμέσως.
«Νόμιζαν ότι ο πατέρας μου στραγγάλισε την Ιουλία. Φοβάμαι πως χάσαμε πολύτιμο χρόνο και αυτός που έκανε το διπλό φονικό, διέφυγε. Δεν του άξιζε του πατέρα μου να φύγει έτσι. Πρώτα σκότωσε αυτόν και ύστερα τη σύντροφό του για να τον ενοχοποιήσει, όπως και έγινε.
Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος με μπαστούνι… πόσο μακριά να πάει, το αυτοκίνητο του ήταν εδώ.
Αντί να ψάξουν στους ενοικιαστές και γύρω στην περιοχή, πήγαν και έψαχναν τον αδερφό μου, ο οποίος δεν ερχόταν καθόλου εδώ. Κάποιος από τους αστυνομικούς μου είπε ότι ο πατέρας μου έκανε το έγκλημα, πήρε τα λεφτά και ίσως κάποια στιγμή να εμφανιστεί. Έμεινα…».