ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Ποσοστό από το στοίχημα θα παίρνουν οι ομάδες

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο προβλέπεται φόρος στα κέρδη τους Στοιχήματος, που θα πηγαίνει στις ομάδες.

Εκτιμάται πως κάθε ΠΑΕ Σούπερ Λιγκ θα πάρει από 1.200.000 ευρώ, της Σούπερ Λιγκ  2 από 300.000 ευρώ και της Fotball league από 225.000.    Αυτό όμως εξαρτάται από τα ποσοστά που κάθε φορά θα προκύπτουν από το ποσοστό των εκάστοτε κερδών των παικτών του στοιχήματος (κέρδος πάνω από 100 ευρώ θα φορολογείται  για τις ομάδες, ανάλογα  και με αύξηση προς τα πάνω βέβαια).

Μια ευχάριστη εξέλιξη σημειώθηκε λοιπόν στη Βουλή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ομάδες. Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που υπερψηφίστηκε, περιέχεται τροπολογία για φόρο στα κέρδη ανά δελτίο του Στοιχήματος και όπως αναφέρεται στην τροπολογία «ποσοστό́ των εσό́δων από την ανωτέρω κατηγορί́α φό́ρων χρησιμοποιεί́ται για την χρηματοδό́τηση αθλητικώ́ν ομά́δων».

Έτσι, γίνεται δεκτό ένα πάγιο αίτημα των ομάδων της Σούπερ Λιγκ και όχι μόνο, για ποσοστό από το Στοίχημα, αφού οι ομάδες της κατηγορίας «στελεχώνουν» εδώ και χρόνια τα κουπόνια του Στοιχήματος.

Στην τροπολογία δεν διευκρινίζεται αν θα πάρουν μόνο οι ομάδες του ποδοσφαίρου το ποσοστό.

Αναλυτικά η τροπολογία:

Το πρώ́το εδά́φιο της παρ. 2 του ά́ρθρου 60 του ν. 2961/2001 (Α΄ 266) αντικαθί́σταται ως εξής:

«Τα κέ́ρδη που ορίζονται στις περ. β΄, γ΄ και δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 58, στα τυχερά́ παί́γνια που διεξά́γονται με στήλες, υποβάλλονται σε φόρο ανά́ δελτί́ο παιχνιδιού́, σύ́μφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:

Κέρδη ανα δελτίο ποσοστό κλίμακας

0-100 0,0%

100,01-200 2,5%

200,01-500 5,0%

500 7,5%

Ποσοστό́ των εσό́δων από την ανωτέ́ρω κατηγορία φό́ρων χρησιμοποιεί́ται για την χρηματοδότηση αθλητικώ́ν ομάδων, κατό́πιν κοινή́ς από́φασης των Υπουργώ́ν Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με την ίδια από́φαση δύ́ναται να καθορίζονται οι δικαιούχοι, ο τρόπος κατανομή́ς της εν λό́γω χρηματοδό́τησης και κά́θε ά́λλη αναγκαία λεπτομέ́ρεια».