Μ. Συντυχάκης
Ο Μ. Συντυχάκης

Με πείσμα και αισιοδοξία για ένα ακόμα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα στη νέα  κρίσιμη αναμέτρηση των βουλευτικών εκλογών οδεύει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, που κινείται συντεταγμένα στην εσωτερική πολιτική διαδικασία του κόμματος για τη συγκρότηση του νέου ψηφοδελτίου στο νομό.

Τα στελέχη του κόμματος, βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τις οργανώσεις βάσεις, προκειμένου να διαμορφωθεί μια συγκροτημένη πρόταση για το νέο ψηφοδέλτιο του κόμματος, που έχει στόχο να ενισχύσει δυναμικά το εκλογικό εκτόπισμα του ΚΚΕ σε όλη τη γεωγραφική περιφέρεια του νομού.

Όπως όλα δείχνουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος θα το δούμε στην τελική μορφή του από την επόμενη εβδομάδα, ενώ το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα απευθύνει μέσα από το Ριζοσπάστη πολιτικό κάλεσμα για τη στήριξη του ΚΚΕ.

Όπως τονίζουν στην «Π» στελέχη του κόμματος το κρίσιμο διακύβευμα των εκλογών είναι η κοινωνία να μην εγκλωβιστεί στο δίλλημα του δικομματισμού διότι πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο λαός δεν μπορεί να περιμένει καμία αλλαγή της ποιότητας ζωής του από την πολιτική που εκπροσωπούν τα κόμματα αυτά, καθώς το μόνο το οποίο μπορούν να εγγυηθούν είναι νέα μέτρα οικονομικής επιβάρυνσης των αδύναμων αφού και τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Ν.Δ. με διαφορετικά συνθήματα υπηρετούν ακριβώς την ίδια πολιτική.

Επίσης πολιτικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είναι να μην στηριχθούν από την κοινωνία ακόμα πιο αντιδραστικές, φασιστικές, ακροδεξιές λύσεις, όπως —-η  Χρυσή Αυγή ή η Ελληνική Λύση…

Σε ότι αφορά στα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το νέο ψηφοδέλτιο του κόμματος, είναι προφανές ότι θα γίνουν επιλογές στις οποίες θα παίξει κεντροβαρή ρόλο, η αγωνιστική διαδρομή τους στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του τόπου.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν θα επιλεγεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος η συμμετοχή του Μ.Συντυχάκη (ο οποίος εκπροσωπεί και σήμερα το κόμμα στο ελληνικό κοινοβούλιο), καθώς πρόσφατα εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος.