Από τη συνάντηση στη Λότζια
Από τη συνάντηση στη Λότζια

Επεκτείνεται η συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με την 7η ΥΠΕ, με στόχο την ενίσχυση των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου. Στο πλαίσιο αυτό υπογράφηκε νέα προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στη Λότζια και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Την σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη.

Η νέα σύμβαση προβλέπει την περαιτέρω ανάπτυξη του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου – 4η ΤΟΜΥ, είτε μέσω των ενισχυμένων παρεχόμενων υπηρεσιών, είτε μέσω του εμπλουτισμού των ειδικοτήτων που προσφέρουν σε αυτό.

Η διάρκεια της  σύμβασης είναι 24 μήνες.

Ο Δήμαρχος δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης «το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο είναι μια πολύ επιτυχημένη δομή που παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε εκατοντάδες συνδημότες μας, οι οποίοι ενδεχομένως να βρίσκονται σε ανάγκη.  Μέσω της επέκτασης της συνεργασίας μας με την 7η ΥΠΕ,  όχι απλώς θα συνεχίσει τη λειτουργία του αλλά και θα ενισχυθεί περαιτέρω. Θέλω να ευχαριστήσω την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, διότι και στο συγκεκριμένο αλλά και σε μια σειρά άλλων θεμάτων και δράσεων, συνεργαζόμαστε άψογα. Αυτό άλλωστε επιδιώκουμε σταθερά στον Δήμο Ηρακλείου: τις  συνεργασίες με όλους τους φορείς και τους κοινωνικούς μας εταίρους, πάντα με γνώμονα το όφελος των δημοτών».

Από την πλευρά της η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ σημείωσε ότι «υπογράψαμε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου την προγραμματική σύμβαση για την ανάπτυξη των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του Δικτύου Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Δήμο Ηρακλείου. Συνεχίζεται η εξαιρετική συνεργασία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με τον Δήμο Ηρακλείου σε θέματα δημόσιας υγείας του τόπου μας. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Βασίλη  Λαμπρινό για την συνεργασία η οποία βασίζεται στην διασφάλιση και προαγωγή της δημόσιας υγείας».