Τίμησαν τον Τζανιδάκη και τον ήρωα σμηναγό

«Ο θάνατος του Γιαννη Τζανιδακη, του Γιώργου Μπαλταδώρου και όλων των άλλων ηρώων μας που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος για την Πατρίδα, χαλυβδώνουν το ηθικό και την αποφασιστικότητα μας,όλου του στρατεύματος».

Αυτό τόνισε ο Αργηγος ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης από την Ελεύθερνα Ρεθύμνου, τον τόπο καταγωγής του Κρητικού ήρωα Γιάννη Τζανιδάκη που έπεσε εν ώρα καθήκοντος πριν έναν χρόνο.

Σε κλίμα συγκίνησης στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου εκπρόσωποι της Εκκλησίας, πολιτικών-στρατιωτικών αρχών, Περιφέρειας, Δήμων, φορέων και πλήθος κόσμου τίμησαν τη μνήμη του ήρωα Γιάννη Τζανιδάκη όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κκ Ευγένιο και έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στην πλατεία του χωριού.

ΠΡΟΤΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ: Τίμησαν τον Τζανιδάκη και τον ήρωα σμηναγό

Στέφανο στη μνήμη του Κρητικού ήρωα που έχασε τη ζωή του στην εκτέλεση του καθήκοντος κατέθεσαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, εκπρόσωποι αποστράτων-εφέδρων αξιωματικών, ενώ με συγκίνηση μίλησαν εκπρόσωπος της οικογένειας Τζανιδάκη και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο οποίος και παρέδωσε την ελληνική σημαία στην οικογένεια του πεσόντα ήρωα για την Πατρίδα.

Ο κ. Αποστολάκης μάλιστα αναφερόμενος στην προσωπικότητα και στο ήθος του αείμνηστου Κρητικού ήρωα, είπε ότι “τον Γιαννη τον ειχα υπό τις διαταγές μου και εξετίμησα το ήθος, την υπηρεσιακή του επάρκεια, γενναιότητα, την εμπιστοσύνη, την σοβαρότητα και τον σεβασμό που ενέπνεε σ’ όλους. Η μνήμη του θα είναι αιωνία”.

 

ΠΡΟΤΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ:  Τίμησαν τον Τζανιδάκη και τον ήρωα σμηναγό

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του στην Ελεύθερνα στα ΜΜΕ, αναφερόμενος στον Κρητικό ήρωα Γιαννη Τζανιδάκη αλλά και στον Γιώργο Μπαλταδώρο είπε:

«Τιμούμε τη μνήμη του ήρωα Γιάννη Τζανιδάκη που έχασε τη ζωή του πριν έναν χρόνο στην εκτέλεση του καθήκοντος για την πατρίδα. Αιώνια η μνήμη του, όπως αιώνια να είναι η μνήμη όλων που θυσιάστηκαν για την πατρίδα με τελευταίο θύμα τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο».

 

Διαβάστε επίσης :