Νέα επιχείρηση κατεδάφισης δρομολογείται στην περιοχή των πρώην σφαγείων στη Νέα Αλικαρνασσό στην οδό Μικράς Ασίας, νότια του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς ήδη έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες συντονίζονται και είναι έτοιμες να προχωρήσουν στο γκρέμισμα των αυθαιρέτων εάν εκπνεύσει η προθεσμία που έχει δοθεί στους φερόμενους κατασκευαστές τους, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν παράνομες κατασκευές σε δημοτικά ακίνητα, όπως και οποιοδήποτε εγχείρημα αυθαίρετης κατάληψης έκτασης που αποτελεί δημοτική γη.
Όπως είναι γνωστό, αντίστοιχες επιχειρήσεις είχαν γίνει και στο παρελθόν προκειμένου να κατεδαφιστούν αυθαίρετες κατασκευές που είχαν ανεγερθεί στην ίδια περιοχή.
Η πλευρά της Λότζια είχε εκφράσει την κατηγορηματική θέση της ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τη δημοτική έκταση από κάθε μορφής καταπάτηση, και να μη νομιμοποιήσει καμία επέκταση του καταυλισμού της Ν. Αλικαρνασσού που έχει επιχειρηθεί πολλές φορές.
Στο μεταξύ καμία νεότερη κίνηση δεν έχει καταγραφεί από την πλευρά της Λότζια σε ότι αφορά στην μετεγκατάσταση του καταυλισμού της Ν. Αλικαρνασσού, που παραμένει στα χαρτιά, και δεν έχει διαμορφωθεί ούτε καν ένα στοιχειώδες πλαίσιο για να βρεθεί επιτέλους μια ολοκληρωμένη και τελεσίδικη λύση για τον καταυλισμό.
Συνολική λύση στο θέμα των τσιγγάνων του καταυλισμού στη Νέα Αλικαρνασσό, έχει ζητήσει και η Ένωση Πολιτών κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία εδώ και χρόνια δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην κοινωνία του καταυλισμού, με αποτέλεσμα σήμερα, οι άνθρωποι να πληρώνουν τις παρενέργειες προβλημάτων που δεν αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως.
Η Ένωση Πολιτών ξεκαθαρίζει ότι κάθε συζήτηση για το πρόβλημα του Καταυλισμού των Τσιγγάνων στη Νέα Αλικαρνασσό θα πρέπει να έχει σκοπό την αποκατάσταση της νομιμότητας που δεν είναι άλλη από την υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει στους Ρομά τις απαραίτητες υποδομές υγιεινής και ασφάλειας στις οποίες έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες όπως είναι η ύδρευση, η αποχέτευση, το ηλεκτρικό ρεύμα, ο φωτισμός, η αποκομιδή των απορριμμάτων κ.ά.