Την απόδοση φόρου τιμής στον αείμνηστο πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ, Σταύρου Καμπέλη, προτείνοντας να δοθεί το όνομά του στο Σταθμό του Μετασχηματιστή Κορακιάς, προτείνει με επιστολή του στον υπουργό Περιβάλλοντος Σ.Παπασταύρου, στον περιφερειάρχη Σ. Αρναουτάκη και στονδήμαρχο Μαλεβιζίου Μ.Μποκέα, το τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «Με αφορμή τη λειτουργία του δεύτερου υποθαλάσσιου καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, ενός έργου εθνικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και αυτονομία του νησιού και ευρύτερα της χώρας, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ επιθυμεί να επισημάνει τον καθοριστικό ρόλο του τμήματος και ιδιαίτερα του αείμνηστου πρώην προέδρου του, Σταύρου Καμπέλη, στη διατύπωση και προώθηση της ιδέας αυτής.
Η πρόταση για ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης τέθηκε θεσμικά για πρώτη φορά από το ΤΕΕ/ΤΑΚ στις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Με σειρά επιστημονικών υπομνημάτων και τεκμηριωμένων παρεμβάσεων προς την πολιτική ηγεσία, το τμήμα, υπό την προεδρία του Σταύρου Καμπέλη, έθεσε τις βάσεις για μια αναπτυξιακή επιλογή που σήμερα υλοποιείται και καθιστά την Κρήτη ενεργειακά ασφαλή, αυτάρκη και δυνητικά εξαγωγέα «πράσινης» ενέργειας, μέσω του ενοποιημένου ευρωπαϊκού συστήματος.
Η διασύνδεση αυτή δεν εξυπηρετεί μόνο τις ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης. Αποτελεί κρίσιμη υποδομή για τη διείσδυση ΑΠΕ και για την ανάδειξη του νησιού σε κόμβο ηλεκτρικής διασύνδεσης και συνεργασιών στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η γεωπολιτική της σημασία είναι εξίσου μεγάλη με την τεχνική της σημασία.
Ως ένδειξη αναγνώρισης του ιστορικού αυτού ρόλου, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ προτείνει την ονοματοδοσία του Σταθμού Μετασχηματιστή Κορακιάς σε “Σταθμό Σταύρου Καμπέλη”, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη ενός επιστήμονα και θεσμικού παράγοντα που πίστεψε, οραματίστηκε και πρότεινε πρώτος την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης.
Με την ονοματοδοσία αυτή δεν τιμάται μόνο ο πρωτοποριακός ρόλος του τμήματος και του συγκεκριμένου προέδρου του, στηρίζεται και το αίτημα αξιοποίησης του επιστημονικού δυναμικού που εργάζεται στην περιφέρεια της χώρας και αγωνίζεται για την αναβάθμισή της παρά τον σταδιακό του παραγκωνισμό».