Την έντονη αντίδραση δικηγόρων του Ηρακλείου έχει προκαλέσει η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης σε γραφεία του κτηματολογίου, ενώ για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου.
Ο πρόεδρος του ΔΣΗ Άρης Ροζάκης μιλώντας στην «Π» τόνισε ότι έχει ήδη ζητήσει έγγραφη αναφορά από συναδέλφους του δικηγόρους για το θέμα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι σχετικέ διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα ζητούν την αφαίρεση των καμερών.
Όπως λέει ο ίδιος, η τοποθέτηση των καμερών εμπίπτει στο νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
«Η επίσημη δικαιολογία της εταιρίας που τις έχει εγκαταστήσει είναι ότι θέλει να ελέγχει τα ωράρια των υπαλλήλων» αναφέρει ο κ. Ροζάκης και προσθέτει ότι οι κάμερες σε υπηρεσίες μπορούν υπό προϋποθέσεις να τοποθετηθούν για να έχουν έναν νόημα, όταν δηλαδή υπάρχουν οικονομικές συναλλαγές, ταμεία κοκ.
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση.
Η πρόθεσή μας είναι να απευθυνθούμε στην εταιρεία που έχει αναλάβει την κτηματογράφηση να του ζητήσουμε εξηγήσεις, τους λόγους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες τοποθετήθηκαν και εφόσον κρίνουμε ότι αυτά δεν έχουν βάση θα καταφύγουμε στον Εισαγγελέα και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να ζητήσουμε την παρέμβασή τους ώστε να αφαιρεθούν»