Προχωρά και το τρίτο μέρος της σύμβασης για το πάρκο Ερυθραίας
Αντωνακάκη

Συνεχίζεται η μεγάλη παρέμβαση ανάπλασης στο πάρκο Ερυθραίας στις Μεσαμπελιές, μετά την υπογραφή της σύμβασης διαμόρφωσης του τρίτου και τελευταίου τμήματος του έργου, έκτασης 32,9 στρεμμάτων. Η σύμβαση υπεγράφη χθες το πρωί από τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και υπηρεσιακών στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του έργου τονίζοντας: «Υπογράφουμε σήμερα την μεγαλύτερη σύμβαση αστικής ανάπλασης και έτσι ένα μεγάλο οραματικό έργο το οποίο είχαμε βάλει στον σχεδιασμό μας, προχωρά αλλάζοντας ριζικά την περιοχή.

Οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων αποκτούν έναν νέο χώρο αναψυχής, αθλητισμού,  περιπάτου και πρασίνου, ο οποίος θα αναβαθμίσει ουσιωδώς την ποιότητα ζωής τους. Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας μέχρι την τελική ολοκλήρωση του εμβληματικού αυτού έργου. Είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες θα το αγκαλιάσουν και θα το διαφυλάξουν».

Η εν λόγω παρέμβαση θα έχει αφετηρία τη γέφυρα της εθνικής οδού στην περιοχή του Μπεντεβή και συγκεκριμένα πίσω από τον σταθμό  του ΕΚΑΒ και θα φτάνει μέχρι την πλατεία Γιαμπουλάκη όπου θα ενώνεται με το δεύτερο τμήμα του έργου που έχει προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό και βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο πρώτο τμήμα που ξεκινά από την οδό Θανάση Σκουλά έχει ξεκινήσει η διαμόρφωση παιδικής χαράς η οποία εντάσσεται σε άλλη εργολαβία.

Προχωρά και το τρίτο μέρος της σύμβασης για το πάρκο Ερυθραίας
Στο τμήμα του έργου, η σύμβαση του οποίου υπεγράφη χθες, προβλέπεται η δημιουργία πεζοδρομίων που θα εξασφαλίζουν την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πεζών, περιοχών πρασίνου, περιοχών ανάπαυσης (κιόσκια, μικρές πλατείες κλπ), υδάτινο στοιχείο, σταθμών δημόσιων ποδηλάτων, παιδικών χαρών, δικτύων όμβριων. Ακόμη θα τοποθετηθεί νέος οδοφωτισμός και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, συστήματα wi-fi ενώ μια συνεχής διαδρομή πεζών μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου και ένας ποδηλατοδρόμος διπλής κατεύθυνσης ίδιου μήκους, θα διατρέχουν όλη τη διαμόρφωση συνδέοντας όλες τις χρήσεις.

Το έργο χρηματοδοτείται από το  Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο προϋπολογισμός του είναι 6,4 εκατ. ευρώ και το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα 5.160.652,19 ευρώ.