δημιουργία κυκλικού κόμβου στην Όαση
Αρχίζουν τα έργα για την απομάκρυνση των φαναριών στην Όαση

Μετά από μια πολύμηνη εμπλοκή πήρε το “πράσινο φως” από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση το σημαντικό έργο που αφορά στη δημιουργία κυκλικού κόμβου στην Όαση.

Πρόκειται για ένα έργο που χαρακτηρίζεται καθοριστικό κυκλοφοριακά, καθώς εκτιμάται ότι θα αποκαταστήσει  τις αφόρητες πιέσεις που δέχεται καθημερινά η ευρύτερη περιοχή, όπου διέρχεται καθημερινά ένας μεγάλος αριθμός οχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να διαμορφωθεί ένας μεγάλος κυκλικός κόμβος (round about) στη διασταύρωση του πλέγματος των κεντρικών οδικών αρτηριών Χρυσοστόμου, Χαριλάου Τρικούπη και μεγάλης Έβανς, με σκοπό να αποφορτίσει τα μεγάλα κυκλοφοριακά βάρη που διαχέονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο στο  πλαίσιο του σχετικού έργου θα ξηλωθούν  όλα τα φανάρια που υπάρχουν από το σύνολο των οδικών αρτηριών, καθώς η κίνηση των οχημάτων θα ρυθμίζεται μέσα από το μεγάλο roundabout δηλαδή μια κυκλική διασταύρωση.

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έγων κ. Γιάννης Αναστασάκης, σήμερα υπάρχει μια απαράδεκτη αναμονή ενός τετάρτου στη Χρυσοστόμου, που προοπτικά  δεν θα  υπάρχει κανείς λόγος να υφίσταται μετά την κατασκευή του κυκλικού κόμβου, ο οποίος θα απορροφήσει όλα αυτά τα προβλήματα.

Η παρέμβαση αυτή θα συνοδευτεί με μια σειρά συνοδών έργων, που αφορούν στη διαμόρφωση των πεζοδρομίων και της νησίδας ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά ο κυκλικός κόμβος μέσω του οποίου θα ρυθμίζεται η κυκλοφορία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για  τη δρομολόγηση του έργου, ασκεί έντονες πιέσεις το αστικό ΚΤΕΛ ξεκαθαρίζοντας ότι είναι απολύτως αναγκαίο, προκειμένου να αποφορτιστεί ο μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος που καθημερινά καταγράφεται στην περιοχή. Με τη δημιουργία του κόμβου τονίζεται ότι θα εκτονωθεί όλη η πίεση που σήμερα δέχεται η περιοχή της Έβανς από όπου σχηματίζονται τεράστιες ουρές οχημάτων μέχρι όλο το μήκος της Χαριλάου Τρικούπη.