Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μεν. Μποκέας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πολεοδόμηση του Γαζίου καθώς αναρτήθηκε η πράξη εφαρμογής που ανοίγει το δρόμο για να αποκτήσουν σχέδιο πόλης 1.030 στρέμματα γης και περισσότεροι από 3.000 ιδιοκτήτες. Η πράξη εφαρμογής αφορά ουσιαστικά τρεις περιοχές. Το Γάζι, το Μεγάλο Λάκκο και την Αγία Μαρίνα. Οι ιδιοκτήτες εκτάσεων στις περιοχές αυτές, θα πρέπει να σπεύσουν στην Τεχνική Υπηρεσία, προκειμένου να ενημερωθούν για τους πίνακες και τα διαγράμματα της πράξης εφαρμογής και να καταθέσουν τις ενστάσεις τους εάν έχουν κάποιες διαφωνίες.

Η προθεσμία για την υποβολή των ενστάσεων λήγει τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου.  Η ολοκλήρωση και θεσμοθέτηση  του σχεδίου πόλης γυρίζει σελίδα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, καθώς προχωρά η διαδικασία για την προώθηση διανοίξεων, τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, την εγκατάσταση δικτύων κοινής ωφέλειας.

Παράλληλα, μπορούν να προχωρήσουν οι απαραίτητες πολεοδομικές παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά στις  διανοίξεις δρόμων που προβλέπονται στο σχέδιο πόλης, η δημιουργία των προβλεπόμενων κοινόχρηστων χώρων, κ.λπ, ενώ παράλληλα ενισχύονται οι συνθήκες πολιτικής προστασίας και βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών του Γαζίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανάθεση της μελέτης που πέρασε κυριολεκτικά από σαράντα κύματα, έγινε το 1997 (!).

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ.Μενέλαος Μποκέας με αφορμή την ανάρτηση της μελέτης τονίζει χαρακτηριστικά ότι «κλείνουμε ανοιχτά πολεοδομικά ζητήματα που χρονίζουν. Πολεοδομικός σχεδιασμός Γαζίου. 1030 στρέμματα γης και περισσότεροι από 3.000 ιδιοκτήτες.

Συνεχίζουμε να λύνουμε εκκρεμότητες δεκαετιών.  Έπειτα από την ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής της Αγίας Μαρίνας, προχωρήσαμε τάχιστα και στην 1η ανάρτηση της Πράξης Εφαρμογής Γαζίου. Με μεθοδικότητα κλείνουμε ανοιχτά πολεοδομικά ζητήματα που χρονίζουν, κρατώντας εγκλωβισμένους πολλούς ιδιοκτήτες και στερώντας από την περιοχή τα απαραίτητα αναπτυξιακά εργαλεία αναβάθμισης. Τρέχει ήδη η προθεσμία για τις ενστάσεις. Ενημερωθείτε αναλυτικά για το σχέδιο και για τις προθεσμίες από την Τεχνική μας Υπηρεσία».

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Μαλεβιζίου καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται εντός της Πολεοδομικής Ενότητας Γαζίου (Π.Ε.22) να προσέλθουν στα γραφεία της, προκειμένου να ενημερωθούν για τους πίνακες και τα διαγράμματα της Πράξης Εφαρμογής. Όσοι δε συμφωνούν με τους κτηματολογικούς πίνακες, όπως έχουν αναρτηθεί, θα πρέπει να υποβάλλουν τεκμηριωμένη ένσταση με όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία που στοιχειοθετούν τις αντιρρήσεις τους. Η προθεσμία για την υποβολή των ενστάσεων λήγει τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου.