«Πόλεμος» από σφαίρες σε γάμους, αρραβώνες και φανταρικά
Σε ρυθμούς καλοκαιριού τα νοσοκομεία για τις άδειες του προσωπικού

Γάμοι, πρόγαμοι, αρραβώνες, φανταρικά… Τις ημέρες αυτές γίνεται το αδιαχώρητο σε επίπεδο κοινωνικών εκδηλώσεων, με τις Αστυνομικές Αρχές  να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα αφού, δυστυχώς, παρά τα όσα έχουν συμβεί κατά καιρούς, οι μπαλοθιές δεν λένε να εκλείψουν. Σε ορισμένες μάλιστα εκδηλώσεις γίνεται… πόλεμος, με χιλιάδες σφαίρες. Τόσες σφαίρες που δεν διακρίνεται το έδαφος.

Το θέμα των άσκοπων πυροβολισμών στις κοινωνικές εκδηλώσεις απασχολεί ιδιαίτερα την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. που έχει δώσει σαφείς κατευθύνσεις στους επικεφαλής των υπηρεσιών για την καταπολέμηση του φαινομένου, με έρευνες και συλλήψεις.

Μία τέτοια σύλληψη έγινε  μετά από εκδήλωση αρραβώνα σε γηπεδάκι, σε χωριό του δήμου Χερσονήσου, με τις σφαίρες να πέφτουν… βροχή. Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον πατέρα του γαμπρού, στο χώρο του οποίου έγινε έρευνα την επόμενη ημέρα και βρέθηκαν διάφορα ευρήματα. Φέρεται μάλιστα στη θέα των αστυνομικών να το έβαλε στα πόδια με αποτέλεσμα να τον καταδιώξουν.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος λόγω κατοχής πολεμικού όπλου. Χθες μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με μοναδικό όρο αυτόν της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.