Πληροφορίες για ανεφοδιασμό στη Σούδα – Δύο αεροπλανοφόρα από ΗΠΑ και Γαλλία

Τέσσερα συνολικά αεροπλανοφόρα αναπτύσσουν Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες στην ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να αποκλείεται τα δύο από αυτά να έρθουν για ανεφοδιασμό στη Σούδα.

Εκτός του “Αβραάμ Λίνκολν” που βρίσκεται ήδη στο “θέατρο των επιχειρήσεων”, το “Τζέρλαντ Φορντ” – που βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα Χανιά- πέρασε τη Διώρυγα του Σουέζ (κεντρική φωτογραφία από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ).

Στη Μεσόγειο πλέει ήδη και η ναυαρχίδα του Γαλλικού Στόλου, το “Σαρλ Ντε Γκωλ”, το οποίο δεν αποκλείεται να καταπλεύσει στη Σούδα για ανεφοδιασμό.

Εν τω μεταξύ, ακόμα ένα αεροπλανοφόρο που αναμένεται να αναπτυχθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ολοκλήρωσε την εκπαιδευτική του άσκηση και προετοιμασία την περασμένη Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό.

Το “Τζωρτζ Μπους”, μαζί με τα συνοδά σκάφη και το ιπτάμενο προσωπικό, ολοκλήρωσαν, όπως αναφέρεται σχετικά, την άσκηση εκπαίδευσης σύνθετων μονάδων που πρέπει να κάνουν όλες οι ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων πριν πιστοποιηθούν για εθνική ανάθεση καθηκόντων.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα είναι το τέταρτο αεροπλανοφόρο που θα εμπλακεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, χωρίς να αποκλείεται να περάσει και αυτό για ανεφοδιασμό από τη Σούδα, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν.