Πλατανάκη – Γιαννακάκη απάντησαν με ανακοινώσεις στον Δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη

Σε συνέχεια των αντιδράσεων για τις ανεμογεννήτριες στην Σητεία και τη θυελλώδη συνεδρίαση του Συμβουλίου η Ελένη Πλατανάκη και η Μαρία Γιαννακάκη απάντησαν στον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη.

Η ανάρτηση της Ελένης Πλατανάκη:

“Ορκίζομαι να είμαι πιστή στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα μου.”
Αυτός είναι ο όρκος πού έδωσα αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα μου, όταν επανεκλέχθηκα δημοτική σύμβουλος Σητείας, τον Οκτώβριο του 2023.
Για μένα στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ούτε πισωγυρίσματα και στις αποφάσεις μου δεν υπάρχουν ούτε διλήμματα ούτε αντισταθμιστικά.
Για αυτό και δεν φοβήθηκα, δεν ενέδωσα σε απαξιωτικές συμπεριφορές, σε πιέσεις και εκβιασμούς, πιστή στον όρκο μου και στις αξίες μου.
Αφουγκραζόμενη τους δημότες των κοινοτήτων και μόνο, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα τους για βοήθεια, προκειμένου να έχουν την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση για την εγκατάσταση του νέου αιολικού πάρκου 11 ανεμογεννητριών συνολικής ισχύς 55 MW στην περιοχή του Χανδρά, των Αρμένων, των Απιδίων και Περβολακιων του Δήμου Σητείας.
Και βέβαια να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να ξανασυζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να παρίστανται, να ακουστεί η φωνή τους και η βούληση τους.
Δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου,
Ενήργησα απολύτως θεσμικά ως δημοτική σύμβουλος, με γνώμονα πρωτίστως το καλό του τόπου, αλλά και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της δημοτικής μας παράταξης.
Ενώνοντας την φωνή μου, “ΟΧΙ με 5 φωνασκούντες του καφενείου και του fb…”, αλλά με όλους εκείνους τους δημότες που βροντοφώναξαν και το βράδυ της 10ης Απριλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας “ΌΧΙ σέ άλλες ανεμογεννήτριες”
Γιατί “η γη μας δεν σηκώνει άλλες τέτοιες επενδύσεις και γιατί το ενεργειακό αποτύπωμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλο Δήμο της Κρήτης ” όπως είχε αναφέρει στα βουνά της Σητείας στις 5 Ιουλίου του 2022, ο Δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης.
Αλήθεια τι άλλαξε από τότε;
Δεν έχουν την ίδια αξία όλα τα βουνά μας;
Προσωπικά έχω σταθερή άποψη την οποία στήριξα και στηρίζω.
Οι λέξεις Δημοκρατία και Ηθική δεν πρέπει να κουρελιαζονται και να χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν δίνοντας άλλοθι σε πρακτικές αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, καταστρατηγόντας παλαιότερες ομόφωνες αποφάσεις συλλογικών και θεσμικών οργάνων.
Η σκέψη, ο λόγος, οι αξίες μου, δεν φυλακίζονται και δεν φιμώνονται.
Η δε αξιοπρέπεια μου είναι αδιαπραγμάτευτη.
Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα των πράξεων μας.
Οι αναφορές προς το πρόσωπο μου για διάσπαση και διχασμό δεν συνάδουν με την μέχρι τώρα πορεία μου.
Η παραίτηση μου τέθηκε στην διάθεση του Δημάρχου στην συνεδρίαση της 10ης Απριλίου 2024, και κατατίθεται με την παρούσα επιστολή γραπτώς μαζί με την ανεξαρτητοποίηση μου από την παράταξη “Σητεία Ενώνουμε Δυνάμεις”.
Ευχαριστώ τον Σητειακο λαό που με τίμησε με την ψήφο του για να τον υπηρετώ και να μάχομαι γι’ αυτόν χωρίς “ναι, μεν, αλλά”.
Ευχαριστώ τους εργαζόμενους του Δήμου Σητείας για την άψογη συνεργασία μας και τέλος όλους τους εργαζόμενους και διευθυντές του τομέα ευθύνης μου, οι οποίοι υπήρξαν για μένα συνεργάτες με ανεκτίμητη αξία.
Θα συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μου από όποιο πόστο της ζωής μου και αν υπηρετώ.

 

Η ανακοίνωση της Μαρίας Γιαννακάκη:

Σχετικά με την ανακοίνωση του Δημάρχου Σητείας Γιώργου Ζερβάκη , στο βαθμό που με αφορά, θέλω να διευκρινίσω τα εξής: Ουδέποτε ενέργησα εν κρύπτω , ενήργησα απολύτως θεσμικά ως δημοτική σύμβουλος .

Η θέση μου κατά των εγκαταστάσεων νέων ανεμογεννητριών στις περιφέρειες των Κοινοτήτων Χανδρά- Αρμένων-Περβολακίων-και Απιδίων της Δημοτικής Ενότητας Λεύκης, Δήμου Σητείας , ήταν γνωστή και είχε εκφραστεί στην ψηφοφορία , στην πρώτη συζήτηση για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο .

Οι προθέσεις διχασμού και διάσπασης που μου χρεώνονται , είναι σενάρια συνωμοσιολογίας στα οποία δεν συμμετέχω .

Μαρία Δ. Γιαννακάκη
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος