Μιχελογιαννάκης

Ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, από 5 έως και 14 Αυγούστου πραγματοποίησε περιοδείες στο σύνολο της Περιφέρειας Ηρακλείου και συγκεκριμένα επισκέφτηκε τον Πύργο, τον Χάρακα, το Ασήμι, την Άνω Βιάννο, τους Άγιους Δέκα, τις Μοίρες, την Πόμπια, τα Πηγαϊδάκια, το Τυμπάκι, τη Γέργερη, τοn Ζαρό, τις Καμάρες, τους Βώρους, τη Γαλιά, τη Μητρόπολη, τα Χουστουλιανά, τον Πλάτανο, το Πετροκεφάλι, τα Βασιλικά Ανώγεια, τη Βαγιονιά, την Έμπαρο, τα Αμιρά, τον Αγ. Βασίλειο, τον Πεύκο, τον Συκολόγο, την Ψαρή Φοράδα, την Άρβη, τον Κερατόκαμπο, τον Χόνδρο, το Αρκαλοχώρι, το Καστέλλι, το Θραψανό, την Βόνη, την Επισκοπή, την Τύλισο, τον Κρουσώνα και το Γάζι.

Όσον αφορά την πόλη του Ηρακλείου, επισκέφτηκε την Αγία Τριάδα, τα Καμίνια, τον Πόρο και τις Πατέλες, την Φορτέτσα, το Ατσαλένιο, την πλατεία Σινάνη, τον Μασταμπά, την Αλικαρνασσό, τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας, τον ΟΛΗ, τον ΣΔΟΕ και το Τελωνείο. Κατά τη διάρκεια των περιοδειών αυτών, συζήτησε με τον κόσμο και τους ενημέρωσε για το Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβέρνησης, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην Κρήτη. Παράλληλα, διαπίστωσε για άλλη μια φορά την αγωνία των πολιτών για το αύριο του τόπου μας, οι οποίοι μετά από οκτώ συνεχή χρόνια μνημονίων, έχουν φτάσει πλέον στα όριά τους.

Ήρθε σε επαφή, τόσο με αγροτικό κόσμο, όπου κατέγραψε προβλήματα που απαιτούν άμεση λύση, καθώς και με αυτοαπασχολούμενους και κατόχους μικρών επιχειρήσεων, οι οποίοι αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους λόγω των αυξημένων απαιτήσεων. Το πρόβλημα της ανεργίας συνεχίζει να αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για όλες τις οικογένειες του νομού. Ενώ η αύξηση του τουρισμού δεν δίνει τους αναμενόμενους καρπούς στην τοπική κοινωνία και χρειάζεται νέο μοντέλο. Η ερημοποίηση των χωριών και η φυγή των νέων εξακολουθεί να είναι μεγάλο πρόβλημα.

Ο θυμός και η αγανάκτηση των πολιτών είναι απόλυτα δικαιολογημένα, μιας και τα πολλά χρόνια κρίσης, έχουν οδηγήσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας σε αδιέξοδο και απαιτείται νέο μοντέλο ανάπτυξης και παραγωγική ανασυγκρότηση, με δίκαιο τρόπο.
Το τέλος των μνημονίων και η θέσπιση μέτρων ανακούφισης του ενεργού πληθυσμού είναι επιτακτικά.
Ο βουλευτής μετέφερε ήδη την εικόνα που αποκόμισε από τις περιοδείες του στοn νομό στην κυβέρνηση και θα αγωνιστεί για την προώθηση των αιτημάτων τους και την εξεύρεση λύσεων.