Συνάντηση για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη
Συνάντηση για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, είχαν τα μέλη της παγκρήτιας επιτροπής πρωτοβουλίας για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρώην δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας,  ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, ο γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Εκμάθησης Οδήγησης Μιχελάκης Λευτέρης και η συγκοινωνιολόγος Μαρία Σίτη.

Στη συζήτηση συμμετείχε τηλεφωνικά ο Γιώργος Μαρινάκης, δήμαρχος Ρεθύμνης, πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και μέλος της επιτροπής πρωτοβουλίας.

Στον κ. Αρναουτάκη τα μέλη της επιτροπής εξέθεσαν αναλυτικά τα οφέλη και τους λόγους για τους οποίους αξίζει η Κρήτη να συμπεριληφθεί στον οδικό χάρτη των στρατηγικών έργων ανάπτυξης της χώρας για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς  και ζήτησαν τη σθεναρή υποστήριξη του ιδίου και της Περιφέρειας, η οποία, όπως και οι μεγάλοι δήμοι του νησιού, έχει πάρει ομόφωνη απόφαση στήριξης.

Ο κ. περιφερειάρχης ανέφερε ότι βλέπει θετικά την προοπτική δημιουργίας μέσου σταθερής τροχιάς και δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στην προσεχή συνάντηση που θα έχει με τον κ. Πρωθυπουργό, αλλά και να εντάξει το ζήτημα ως υπό διερεύνηση στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης.