7η ΥΠΕ Παράσταση διαμαρτυρίας

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 11 το πρωί πραγματοποιούν στην 7η ΥΠΕ Κρήτης η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου,  το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Συνδικάτο Γάλακτος -Τροφίμων- Ποτών για τις μεγάλες ελλείψεις σε ασθενοφόρα που υπάρχουν στην Κρήτη.

Στο κάλεσμα προς το Εργατικό Σωματείο μεταξύ άλλων τονίζεται:

“Μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα θρηνήσαμε 2 ακόμα αδικοχαμένους συνανθρώπους μας. Ενώ μόνο την τελευταία δεκαετία, τουλάχιστον 4 άνθρωποι στο νησί μας, ξεψύχησαν περιμένοντας μάταια ασθενοφόρο.

Μία 64χρονη στην Κω που έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα επειδή το μοναδικό ασθενοφόρο σε έναν από τους τουριστικούς «παραδείσους» της χώρας μας ήταν σε άλλο περιστατικό. Μία 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη Αττικής πέθανε αβοήθητη επειδή το ασθενοφόρο δεν έφτασε έγκαιρα.

Δεν πρόκειται για τυχαία περιστατικά. Η εγκληματική διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θεωρεί την υγεία και τη ζωή μας κόστος, είναι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση.

Ο πρώην υπουργός υγείας Θ. Πλεύρης κυνικά ομολόγησε σε δήλωσή του με αφορμή τα 2 τραγικά περιστατικά, ότι δεν συμφέρει το κράτος των επιχειρηματικών ομίλων και τις κυβερνήσεις τους να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ για μία ακόμη φορά ψάχνει «σταθμάρχες» να φορτώσει τις ευθύνες της πολιτικής τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι:

-Στην πόλη του Ηρακλείου υπάρχουν μόλις 4 ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση ενώ απαιτούνται τουλάχιστον άλλα 4 για πλήρη στελέχωση

– Το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Μοιρών δε λειτουργεί λόγω βλάβης, από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.

– Συνολικά στην Κρήτη σε 24ωρη βάση λειτουργούν 22-25 ασθενοφόρα ενώ απαιτούνται το ελάχιστο 30”.

Η ανακοίνωση συνεχίζεται ως εξής:

“Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι στα «κοστολογημένα» προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν χωράει η πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ, η ανάπτυξη, ανανέωση και πλήρη τεχνική υποστήριξη του στόλου με τον αναγκαίο αριθμό σύγχρονων επίγειων – πλωτών – εναέριων ασθενοφόρων μέσων.

Την ίδια ώρα είμαστε μαζί και με τους χιλιάδες απόμαχους της δουλειάς. Με αυτούς που αγανακτούν καθώς αυτό το κράτος που έχει την ικανότητα με fast track διαδικασίες να βγάζει στο σφυρί λαϊκά σπίτια, είναι ανίκανο να εξασφαλίσει έστω να ζήσουν με αξιοπρέπεια τα γεράματα τους, με μία σύνταξη της προκοπής, αλλά τους αναγκάζει για χρόνια να ζουν χωρίς εισόδημα και να εκκρεμούν συντάξεις για χρόνια ολόκληρα”.