Μπροστά από τον υπουργό ενώ έκανε τα εγκαίνια πέρασε το συγκεκριμένο όχημα
Μπροστά από τον υπουργό ενώ έκανε τα εγκαίνια πέρασε το συγκεκριμένο όχημα

Πολλά παραλειπόμενα όπως ήταν φυσικό, είχε η παράδοση των 16 χιλιομέτρων νέου οδικού άξονα από την Αγία Βαρβάρα ως τις Μοίρες, μεταξύ Αγίων Δέκα και Καπαριανών. Εργάτες σε καταιγιστικούς ρυθμούς, κλειστές είσοδοι κι έξοδοι, αλλά και… ασυνεννοησία συνέθεταν το σκηνικό μιας παράδοσης της τελευταίας στιγμής.

«Δεν περνάει κανείς»

Εγκαίνια κατά τα οποία απαγορεύεται η είσοδος στον οποιονδήποτε, μάλλον δεν έχουν ξαναγίνει. Αυτό τουλάχιστον έλεγαν σε όσους έφθαναν οι «υπεύθυνοι» εργάτες στο τμήμα εισόδου του νέου δρόμου, παραπέμποντας δημοσιογραφούς και φωτορεπόρτερ σε … γκρεμούς.

Για να φθάσει κάποιος στο σημείο των εγκαινίων, είτε έπρεπε να κάνει καβγά, είτε να έχει μπάρμπα στην Κορώνη. Αιτία; «Αυτά μας είπαν να λέμε» απαντούσαν οι εργάτες. Αν και πραγματικός λόγος φαίνεται πως ήταν το ότι οι τελικές διαγραμμίσεις στον δρόμο δεν είχαν γίνει και ολοκληρώθηκαν μερικά μόνο λεπτά (στην κυριολεξία) πριν να μπει ο Υπουργός.

Έξυπνος περιφερειάρχης

Αυτός που δεν αντιμετώπισε πραγματικά κανένα πρόβλημα πρόσβασης ήταν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, που όντας εξυπνότερος, ήρθε από Μεσαρά προς Αγία Βαρβάρα και δεν έμπλεξε στα «μπλόκα».

Από Μεσσαρά ήρθε ωστόσο και μία ακόμα κυρία που αξίωσε να «σπάσει» τα εγκαίνια για να περάσει, αφού τα «εγκαίνια είχαν μόνο δυο ανθρώπους που μπορούσαν να κάνουν στην άκρη».

Και ως δια μαγείας, η κυρία πέρασε, με άνεση μάλιστα, την ώρα που ο Υπουργός έκανε δηλώσεις.

Φωτογραφήσεις παντού

Του… σπρωξίματος έγινε κατά την διάρκεια των εγκαινίων, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που λόγω εκλογών ή συμφερόντων θέλησαν να βγάλουν μια φωτογραφία πλάι στον υπουργό.

«Γιάε πώς κορδώνονται κι έχουμε να κοιμηθούμε εμείς δέκα μέρες» ήταν το σχόλιο εργαζόμενου στο εργοτάξιο προς συνάδελφό του.

Από τις φωτογραφήσεις βέβαια, έλλειψαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Φαιστού, που είχαν λόγο να βρίσκονται εκεί.

Φαίνεται όμως πως το παζάρι των Μοιρών ήταν καλύτερος χώρος για ψήφους σε σχέση με το τούνελ της Αγίας Βαρβάρας.