ΠΑΟΚ - ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ Τσάμπιονς Λιγκ

Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε από τον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα και το έκανε με εμφατικό τρόπο, κερδίζοντας τη Μπεσίκτας με σκορ 3-1, αποτελέσμα που του εξασφαλίζει ευρωπαϊκή παρουσία τουλάχιστον στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, του δίνει ανάσα (λόγω FFP) 10 εκατ. ευρώ και τον διατηρεί “ζωντανό” και για το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ!

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς από τον ΠΑΟΚ και ειδικότερα για τον Χρήστο Τζόλη, ο οποίος τα πρώτα 30 λεπτά της ευρωπαϊκής καριέρας του σκόραρε δύο φορές και έδωσε μία ασίστ!

Ο 18χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο 7’ μετά από εξαιρετική συνεργασία των Σβαμπ – Γιαννούλη και με όμορφο πλασέ έγραψε το 1-0.

Ο ίδιος ήταν που στο 24’ εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Άκπομ από τα αριστερά και με προβολή έκανε το 2-0, ενώ στο 30’ σε αντεπίθεση του Δικέφαλου απέναντι σε μια ξεχαρβαλωμένη άμυνα της Μπεσίκτας βρήκε τον Πέλκα, ο οποίος προ κενής εστίας διαμόρφωσε το 3-0!

Η τουρκική ομάδα δεν… υπήρχε στο γήπεδο μέχρι το 37’ όταν και στην πρώτη σωστή επιθετική συνεργασία των παικτών της, ο Λαρίν από σέντρα του Λενς μείωσε σε 3-1.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και στο 40’ κέρδισε πέναλτι με τον Άκπομ, όμως ο Βρετανός που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον 19χρονο Ντεστάνογλου.

Στο 42’ οι Τούρκοι έχασαν μοναδική ευκαιρία για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αλλά το πλασέ του Μπόιντ πέρασε ελάχιστα άουτ. Στην ίδια φάση τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Ροντρίγκο και μπήκε στη θέση του ο Λημνιός.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Ροντρίγκο (42’ Λημνιός), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης (84’ Ζαμπά), Πέλκας (76’ Εσίτι), Άκπομ

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Γιαλτσίν): Ντεστάνογλου, Ενσακαλά (82’ Ναγίρ), Σίλβα Σόουζα, Βίντα, Λενς, Χάτσινσον, Γιουσάλ, Μπόϊντ (46’ Εζιάκουπ), Μενσά (70’ Ντόρουκχαν), Ενκουντού, Λαρίν.