πανεπιστημιο αμφιθεατρο

Επτά σύλλογοι  πανεπιστημιακών  με κοινή ανακοίνωση τους αποδοκιμάζουν  τις αστυνομικές επεμβάσεις και τονίζουν  ότι βρίσκονται στο πλευρό των φοιτητών τους.

Ειδικότερα  οι καθηγητές  από σχολές των πανεπιστημίων ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Πατρών, Παντείου, Θεσσαλίας και Αιγαίου, τονίζουν ότι η καταστολή, οι διώξεις, η ποινικοποίηση του αγώνα φοιτητών, διδασκόντων και εργαζομένων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση. Ενισχύει τον αγώνα όλων των φορέων και συλλόγων της ακαδημαϊκής κοινότητας ενάντια στο νομοσχέδιο ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Η απάντησή μας στον αυταρχισμό που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, είναι η αλληλεγγύη και η ένταση των κινητοποιήσεων», προειδοποιούν.

“Καταγγέλλουμε  τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση-τις επεμβάσεις των δυνάμεων καταστολής που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (01/02, 5/2, 15/2, 19/2), στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (5/2) και στο ΕΜΠ (15/1), τα οποία βρίσκονται στην έκτη εβδομάδα κινητοποιήσεων με συλλογικές αποφάσεις συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης εργαζόμενων, όπως στην περίπτωση του εργαζόμενου συναδέλφου από το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, που ανεστάλη η σύμβασή του καθώς και στην κλήση σε ΕΔΕ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ και των μελών του Προεδρείου της ΓΣ του Συλλόγου. Στον χώρο του Πανεπιστημίου που εξ ορισμού είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και διαλόγου κάθε έκφραση αυταρχισμού δεν μπορεί παρά να είναι κατακριτέα.

Η καταστολή, οι διώξεις, η ποινικοποίηση του αγώνα φοιτητών, διδασκόντων και εργαζομένων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση. Ενισχύει τον αγώνα όλων των φορέων και συλλόγων της ακαδημαϊκής κοινότητας ενάντια στο νομοσχέδιο ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η απάντησή μας στον αυταρχισμό που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, είναι η αλληλεγγύη και η ένταση των κινητοποιήσεων.

Είμαστε στο πλευρό των φοιτητών μας, των συλλόγων τους και των εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια που διώκονται. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υψηλού επιπέδου, που έχει ανάγκη και αξίζει στη νεολαία της χώρας μας. Δηλώνουμε πως το ρεύμα, που αγκαλιάζει τα Πανεπιστήμια της χώρας διεκδικώντας «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια», δεν καταστέλλεται ούτε τρομοκρατείται!

  1. Ενιαίος Σύλλογος μελών ΔΕΠ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
  2. Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ
  3. Σύλλογος Μελών ΔΕΠ Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ
  4. Σύλλογος Επιστημονικού Διδακτικού Προσωπικού Παντείου
  5. Σύλλογος μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίου Πατρών
  6. Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  7. Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγίου.