Πανελλήνιες 2024: Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης για τα αποτελέσμαστα

Αναλυτικά:

Ημέρα αγωνίας η σημερινή με ποικίλα και διαφορετικά συναισθήματα να κατακλύζουν τους φετινούς υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, τους γονείς και τους καθηγητές τους, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Σίγουρα η διαδρομή των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων δεν έφτασε ακόμα στο τέλος της, καθώς αναμένουμε και την ανακοίνωση των βάσεων. Όμως, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους και όσες υποψήφιες είδατε μέσα από τη βαθμολογία σας να επιβραβεύονται και να αναγνωρίζονται οι κόποι και οι θυσίες σας. Εύχομαι η επιτυχία σας αυτή να σας οδηγήσει στην εκπλήρωση των ονείρων σας και να συμβάλλει σημαντικά στην προσωπική σας ανάπτυξη.

Θέλω, όμως, να επιβραβεύσω και όλους και όλες εσάς που δεν είχατε το επιθυμητό ή το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Ακόμα και αν δεν φτάσατε στο σκαλί που θέλατε ή περιμένατε, ωστόσο ‘‘Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα’’, όπως λέει και ο μεγάλος μας ποιητής Κ.Π. Καβάφης. Σίγουρα αποδείξατε ότι ξέρετε να αγωνίζεστε. Μην σταματάτε, λοιπόν, να ονειρεύεστε. Η ζωή είναι μπροστά σας γεμάτη ευκαιρίες, επιλογές και μοναδικά μονοπάτια. Με ήθος και συνέπεια κατακτήστε τα!

Οφείλω να ευχαριστήσω τους/τις εκπαιδευτικούς μας, που καθοδηγήσατε και βοηθήσατε τα παιδιά μας στη μαθησιακή αυτή δοκιμασία, αλλά και όλο το προσωπικό των εξεταστικών και βαθμολογικών μας κέντρων, εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους, που προσφέρατε τις υπηρεσίες σας όλο αυτό το διάστημα και συμβάλατε καθοριστικά στην ομαλή έκδοση των αποτελεσμάτων.

Τέλος, συγχαίρω τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και των μαθητριών μας, που με αγάπη και ζεστασιά σταθήκατε άξιοι αρωγοί  τους και στηρίξατε με κάθε τρόπο την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης

Εμμανουήλ Καρτσωνάκης