ΠΑΓΝΗ-ΔΕΥΑΗ: 0-1 για τους απλήρωτους λογαριασμούς νερού 533 χιλ ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patris.gr, το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το ΠΑΓΝΗ κατά της ΔΕΥΑΗ σε σχέση με την οικονομική διεκδίκηση της δημοτικής επιχείρησης για την πληρωμή ανεξόφλητων λογαριασμών νερού ύψους  533 χιλ ευρώ.

Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένονται με ενδιαφέρον τα επόμενα βήματα των δύο πλευρών ανάμεσα στις οποίες στέκει μια διαφορετική ανάγνωση για την κοστολόγηση του νερού του ΠΑΓΝΗ και μια σειρά απλήρωτων λογαριασμών που αθροιστικά ξεπερνούν το 1 εκ ευρώ.

Πάντως αυτό που διαφαίνεται από την πλευρά της ΔΕΥΑΗ είναι μια διάθεση προσέγγισης για να ανοίξει ένας διάλογος με την πλευρά του ΠΑΓΝΗ να αποκατασταθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας που είναι προϋπόθεση για να οδηγηθεί σε λύση  το όλο θέμα.

Η δημοτική επιχείρηση από τη δική της πλευρά έχει ξεκαθαρίσει ότι ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μιλάμε για μια οφειλή τεράστια δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αφαίρεση υδρομέτρων του νοσοκομείου που είναι εντελώς έξω από τη λογική και τις αρχές της.

Την ίδια στιγμή όμως δεν μπορεί να υποδύεται ότι δεν υπάρχει η οφειλή και την ίδια στιγμή να εφαρμόζει μέτρα σε όσους χρωστούν  πολύ λιγότερα χρήματα της τάξεως των 500 ευρώ,  αφήνοντας ανέγγιχτους οφειλέτες της τάξεως του μισού εκατομμυρίου.

Μάλιστα όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Γιώργος Βουρεξάκης θα βεβαιωθεί στην Εφορία, η τελευταία οικονομική εκκρεμότητα του ΠΑΓΝΗ, η οποία ξεκινά από το πρώτο τρίμηνο του 2021 φτάνει μέχρι και  το πρώτο τρίμηνο του 2023 και προσεγγίζει τις 533 χιλιάδες ευρώ.  Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν ήταν στις προθέσεις της δημοτικής επιχείρησης να προχωρήσει σε τέτοια μέτρα, αλλά όπως περιγράφει δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την κάλυψη των λογαριασμών που εκκρεμούν, ούτε για την ρύθμιση τους με δόσεις.