ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ: Εκδηλώσεις και στο Ηράκλειο για τα θύματα τροχαίων
«Θα διαχωρίζει αυτούς που εκμισθώνουν μαζικά ακίνητα έναντι της πλειοψηφίας που εκμισθώνουν ένα ή δύο», λέει ο Β. Κικίλιας

Η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου κάθε έτους μετά από απόφαση του ΟΗΕ αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων (WDR). Φέτος είναι η Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Είναι μια πολύ σημαντική παγκόσμια εκδήλωση μνήμης για τα πολλά εκατομμύρια που έχουν σκοτωθεί και έχουν τραυματιστεί σοβαρά στους δρόμους του κόσμου και αναγνώρισης του πόνου όλων των πληγέντων θυμάτων, οικογενειών και κοινοτήτων. Εκατομμύρια προστίθενται κάθε χρόνο σε αμέτρητα εκατομμύρια που ήδη υποφέρουν: ένα πραγματικά τεράστιος συσσωρευμένος φόρος. Τώρα η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης τιμάται σε όλες τις ηπείρους, όχι μόνο από οργανώσεις θυμάτων και Μη κυβερνητικές Οργανώσεις που υποστηρίζουν την οδική ασφάλεια και τα θύματα των τροχαίων, αλλά και από κυβερνήσεις και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Στην χώρα μας μετά από προσπάθεια του SOS Τροχαία Εγκλήματα η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης αναγνωρίστηκε επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση το 2011.

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα προγραμματίζει ταυτόχρονες εκδηλώσεις σε Ηράκλειο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη.

Στο Ηράκλειο η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα συμμετέχει η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, η Τροχαία, το ΕΚΑΒ, οι εκπαιδευτές οδήγησης και το radio family.