σύμβαση για το έργο «Συντήρηση τμημάτων της ΠΕΟ 90 στο Βαθειανό Κάμπο, Κοκκίνη Χάνι και Λιμένα Χερσονήσου»
Ένα εκατομμύριο ευρώ για έργα στην παλιά Εθνική Οδό εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χερσονήσου

Τη σύμβαση με προϋπολογισμό 1 εκατομμύριο ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση τμημάτων της ΠΕΟ 90 στο Βαθειανό Κάμπο, Κοκκίνη Χάνι και Λιμένα Χερσονήσου» στο Δήμο Χερσονήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται να γίνουν είναι: συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου της ΠΕΟ 90 στις θέσεις «Βαθειανός Κάμπος», «Κοκκίνη Χάνι» και στο Λιμ. Χερσονήσου του Δήμου Χερσονήσου. Το οδόστρωμα της ΠΕΟ 90 στο τμήμα αυτό  παρουσιάζει φθορές οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και η αντιμετώπισή τους χαρακτηρίζεται αναγκαία όσο και επείγουσα.

Παραμορφώσεις ή στρεβλώσεις της επιφάνειας του οδοστρώματος είναι έντονες σε αρκετά σημεία με αποτέλεσμα την αύξηση της επικινδυνότητας οδού αφού ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι ιδιαίτερα αυξημένος τους καλοκαιρινούς μήνες. Κυριότερες μορφές αστοχίας της κατηγορίας των παραμορφώσεων είναι τοπικές καθιζήσεις, διογκώσεις και εγκάρσιες πτυχώσεις.

Στην υπογραφή της σύμβασης από τον περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη, παρόντες ήταν: ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης, Νίκος Σκουλάς, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, Γιώργος Πιτσούλης, οι αντιδήμαρχοι Χερσονήσου Κώστας Αναστασάκης, Κώστας Ζαχαριουδάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου Γιώργος Χειρακάκης, οι εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας «ΜΑΡΜΙ Α.Ε.» Μιχάλης Μαραγκάκης, Βασίλης Μαραγκάκης, Θόδωρας Πασχαλίδης και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης και Μάνος Γωνιανάκης.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος ευχαρίστησε την Περιφέρεια, τον περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη για την διασφάλιση του κονδυλίου για την υλοποίηση του έργου στην τουριστική περιοχή.