Πέφτει σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η αυλαία των εκδηλώσεων «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021».
Πρόκειται για την 3η διοργάνωση από το 2018 μέχρι σήμερα, μετά από μία παύση το 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19.
Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, στην προβλήτα του «Μικρού Κούλε».
Ο χώρος των εκδηλώσεων λειτουργεί από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 11.00 τη νύχτα.
Το «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» οργανώνει φέτος ο Δήμος Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.
Συνδιοργανωτές είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου, το Wines Of Crete, το Σωματείο Μαγείρων & Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, η Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών Γραφείων Accta, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασώσεων και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, η Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού, το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.
Στους ανοικτούς χώρους η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Για την είσοδο του κοινού δεν απαιτείται rapid test ή self test, ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.
Σε κλειστούς χώρους των εκδηλώσεων επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ΄όλη την διάρκεια παραμονής στους στεγασμένους χώρους της εκδήλωσης.