Όλα έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή του εορτασμού της Αγίας Μαρίνας στο Μοναστήρι της Βόνης

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που συγκάλεσε ο ∆ήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου για το συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου η ιερά πανήγυρις που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 15, 16 και 17 Ιουλίου και αποτελεί θρησκευτικό γεγονός ευρείας κλίμακας, να διεξαχθεί με τον πλέον άρτιο και ασφαλή τρόπο για τις χιλιάδες των πιστών που θα συρρεύσουν στη Μονή.

Παρουσία του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, του Αντιδημάρχου Γρηγόρη Καλογερίδη, εκπροσώπων της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου, της Αστυνομικής ∆ιεύθυνσης Ηρακλείου, του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδας, της ∆ιοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, του ΕΚΑΒ και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ομαλή διεξαγωγή της Ιεράς Πανήγυρης.

Ειδικότερα, τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα όπως τα μέτρα ασφαλείας, η διευθέτηση της κυκλοφορίας για τη σωστή και έγκαιρη προσβασιμότητα των επισκεπτών, η πυροπροστασία, καθώς και η παροχή πρώτων βοηθειών, ιατρικής μέριμνας και εξυπηρέτησης πολιτών και επισκεπτών.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του ∆ήμου Μινώα Πεδιάδας έχουν προχωρήσει στη διαμόρφωση επαρκών χώρων στάθμευσης στην περιοχή ενώ σε ό,τι αφορά στο οδικό δίκτυο έχουν γίνει παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Θραψανού και στα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου από τα οποία γίνεται η διέλευση των οχημάτων από και προς τη Μονή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι λεωφορείο του ∆ήμου θα εξυπηρετεί τους πιστούς, μεταφέροντας τους από τον Γαλατά στην Αγία Μαρίνα. Την Τρίτη 16 Ιουλίου το λεωφορείο θα κάνει δρομολόγια από τις 3 το μεσημέρι έως τις 3 μετά τα μεσάνυχτα ενώ την Τετάρτη 17 Ιουλίου από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.