Μεγάλη κατάκτηση για την Αγία Αικατερίνη αποτελεί η παραχώρηση της χρήσης ενός μεγάλου οικοπέδου από τον ΟΑΕΔ στον Δήμο Ηρακλείου, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός σημαντικού σχεδιασμού του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, για τη δημιουργία δικτύου κοινωνικών δομών.
Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ ενέκρινε την παραχώρηση της χρήσης στο Δήμο Ηρακλείου οικοπέδου έκτασης 2.600 τ.μ επί των οδών Φιλολάου, Ν. Σκουφά και Διμουλίτσα.
Ο σχεδιασμός δρομολογήθηκε μετά από πρόταση που είχε καταθέσει ο πάντα δραστήριος και εξαιρετικά παραγωγικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Μηνάς Μαυροειδής, την οποία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, αρχικά το 2015 και εν συνεχεία (καθώς ο ΟΑΕΔ δεν είχε απαντήσει σχετικά) το 2019.
Με βάση το κτηριολογικό πρόγραμμα που έχει συντάξει η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου, οι δομές οι οποίες θα λειτουργήσουν στο ακίνητο είναι πολλές και σημαντικές και θα εξυπηρετήσουν όχι μόνο το προάστιο αλλά ολόκληρη την πόλη.
Αυτές είναι Κοινωνική υπηρεσία, Νοσηλευτική Υπηρεσία, Υπηρεσία Φυσικοθεραπείας, Υπηρεσία Εργοθεραπείας, Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο, Υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), Ξενώνας προσωρινής διαμονής θυμάτων βίας και ανθρώπων σε κίνδυνο, Ξενώνας προσωρινής διαμονής μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.).
Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη η οποία ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου στο προάστιο της Αγίας Αικατερίνης. Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν διαχρονικά για να ολοκληρωθεί η παραχώρηση και να τονίσω ότι από εδώ και εμπρός θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα».