Τα ναρκωτικά που βρέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.
Τα ναρκωτικά που βρέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Οικογενειακή υπόθεση η σύλληψη τριών ατόμων από χωριό του Ηρακλείου, τα οποία συνελήφθησαν χθες το πρωί μετά από πολυήμερη έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών σε χωριό του δήμου Γόρτυνας. Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν για μέρες τη φυτεία των εννέα δενδρυλλίων και είδαν τους προαναφερθέντες να πηγαίνουν εκεί. Χθες έγινε το «πέσιμο» και ακολούθησε η έρευνα όπου και υπήρχε η μεγαλύτερη ποσότητα των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, στο ένα σπίτι όπου μένει ο μικρότερος σε ηλικία αδερφός βρέθηκαν περίπου 3 κιλά κάνναβης. Από την έρευνα συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης ένα πιστόλι και περισσότερες από 500 σφαίρες.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση αναφέρεται:

«Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, σήμερα (σ.σ. χθες)(21.08.2023) το πρωί οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε εντός κοίτης ποταμού με φυσική κάλυψη από πυκνή βλάστηση καλαμιών, μία φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από 9 δενδρύλλια κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν επιμελώς ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρα τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν να μεταβαίνουν δυο ημεδαποί και να προβαίνουν σε καλλιεργητικές εργασίες και συνελήφθησαν.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους και στην οικία έτερου ημεδαπού κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 3 κιλά και 68 γραμμάρια κάνναβης,
  • Πιστόλι με γεμιστήρα,
  • 512 φυσίγγια,
  • Ζυγαριά ακρίβειας,
  • 2 συσκευές κινητών τηλεφώνων,
  • Ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου,
  • Το χρηματικό ποσό των 225 ευρώ ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες και
  • σπόροι κάνναβης.

Επίσης κατασχέθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης εγκλήματος.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.