Η εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" κλείνει 80 χρόνια ενημέρωσης και ιστορίας, 1946-2026

Οι συνταξιούχοι και πάλι στους δρόμους! Παγκρήτιο συλλαλητήριο στα Χανιά (φωτογραφίες)

Στην κινητοποίηση έδωσαν το «παρών» συνταξιουχικά σωματεία και εκπρόσωποι συλλόγων από όλους τους νομούς του νησιού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των διοργανωτών για μαζική συμμετοχή. Οι συγκεντρωμένοι υποστήριξαν ότι οι συντάξεις τους δεν επαρκούν πλέον για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δαπάνες για την υγεία, την ενέργεια και τα βασικά αγαθά, με τους συνταξιούχους να επισημαίνουν ότι η οικονομική πίεση γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, ενώ εξακολουθούν να υφίστανται τις συνέπειες των περικοπών που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων τους είναι η ενίσχυση των συντάξεων, η λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και η αποκατάσταση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων ξεκαθάρισαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να υπάρξουν ουσιαστικές παρεμβάσεις από την Πολιτεία, τονίζοντας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν μπορούν πλέον να περιμένουν.