Οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής στην ομάδα Καλοκαιρινού

 

Μια ακόμη συνεδρίαση εργασίας της Δημοτικής Ομάδας της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Λότζια.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης βρέθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα του Δήμου Ηρακλείου και οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, με τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό να παρουσιάζει τα δεδομένα, τους Αντιδημάρχους να ενημερώνουν για θέματα των αρμοδιοτήτων τους και να ακολουθεί διεξοδική συζήτηση με τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, τα τεχνικά έργα, οι επερχόμενες νέες Κανονιστικές Πράξεις που ρυθμίζουν διάφορα θέματα καθημερινότητας (όπως την προστασία των δρόμων από έργα και τομές εταιρειών, η χρήση των κοινόχρηστων χώρων, η υπαίθρια διαφήμιση, κ.α.), η ρύθμιση οφειλών των Δημοτών, το οργανόγραμμα των δημοτικών υπηρεσιών, η επόμενη μέρα της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», ο ΒΟΑΚ, η παραχώρηση των Ενετικών Τειχών, η ένταξη του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσσού στην UNESCO, κ.α.

Παράλληλα, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου για το 2025.

Αμέσως μετά την πολύωρη συνεδρίαση, ο Αλέξης Καλοκαιρινός με τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας επέλεξαν να κλείσουν τη βραδιά με ένα ποτό σε cocktail bar του κέντρου της πόλης.