Συνεχίζεται το επιτυχημένο πρόγραμμα πρόληψης της Περιφέρειας
Συνεχίζεται το επιτυχημένο πρόγραμμα πρόληψης της Περιφέρειας

Ο «γιατρός ο Κάστορας» και η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης γίνονται με χαρά δεκτοί από μαθητές στα σχολεία.

Η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πρόληψης στους νέους με στόχο τη διατήρηση της στοματικής υγείας η οποία συμβάλλει συνολικά στην ανθρώπινη υγεία. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα εφαρμόζεται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού, με τη συμμετοχή επιστημονικού προσωπικού – οδοντιάτρου για τον επιτόπου οδοντιατρικό έλεγχο αλλά και μέσω βιωματικής παρουσίασης εικαστικού δρώμενου το οποίο και εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα πρόληψης για τα παιδιά.

Ειδικότερα στις δράσεις αυτές εντάσσεται και η επίσκεψη που πραγματοποίησε η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης στο κέντρο ειδικών παιδιών «Άγιος Σπυρίδωνας». Κατά τη διάρκεια της έγινε οδοντιατρικός έλεγχος στους μαθητές από τον οδοντίατρο της μονάδας Νίκο Βαρούχα, παρουσιάστηκε από την ηθοποιό Έφη Δράκου το θεατρικό διαδραστικό  δρώμενο που είναι βασισμένο στο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Ειρήνης Ανδρουλάκη με τίτλο «Ο Γιατρός ο Κάστορας των δοντιών ο Μάστορας», παράλληλα με το εικονογραφημένο παραμύθι – βιβλίο «Ο Γιατρός ο Κάστορας των δοντιών ο Μάστορας» στους μαθητές δόθηκαν μπάλες για τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, ο διευθυντής του κέντρο ειδικών παιδιών «Άγιος Σπυρίδωνας» Γιώργος Γιγουρτάκης,  ο αναπληρωτής διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας  Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Αντώνης Παπαδάκης, η προϊσταμένη του τμήματος πρόληψης και προαγωγής υγείας της διεύθυνσης δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Κατερίνα Βολιτάκη και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης, ν. Ηρακλείου.