Οι μαθητές από το Γαλάτσι καθάρισαν το φαράγγι των Μύλων στο Ρέθυμνο!

 Τους αξίζουν πολλά μπράβο! Από την Αθήνα έκαναν εκδρομή και καθάρισαν το φαράγγι!

Στον εθελοντικό καθαρισμό του φαραγγιού των Μύλων και του παλιού οικισμού του, προέβησαν οι 29 μαθητές και οι 3 συνοδοί καθηγητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου, το περασμένο Σάββατο 6 Απριλίου.

Η εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής του προγράμματος “εθελοντισμός – αλληλεγγύη ” στην Κρήτη, με τη συνεργασία και το συντονισμό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Δήμου Ρεθύμνης.

Τους μαθητές υποδέχτηκαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πρασίνου και Εθελοντισμού Ρεθύμνης κ.  Γιώργης Παπαδόσηφος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Νικολέτα Γκολφινοπούλου και στελέχη της Υπηρεσίας.

Οι μαθητές αφού περιηγήθηκαν στον οικισμό και ενημερώθηκαν για τους παλιούς νερόμυλους, τις αγροικίες και τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, καθάρισαν και συνέλεξαν τα απορρίμματα από τα μονοπάτια και τους κάδους του φαραγγιού.

Η Δ/νση Περιβάλλοντος και οι αρμόδιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, συγχαίρουν τους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου και τους καθηγητές τους για την έμπρακτη κατάθεση της περιβαλλοντικής  τους ευαισθησίας στον τόπο μας και τους εύχονται να συνεχίσουν με το ίδιο ενδιαφέρον να αφήνουν το δικό τους θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στη χώρα μας.

Επιπλέον, διαβεβαιώνουν τους νέους του Ρεθύμνου αλλά και κάθε σχολικής κοινότητας που υλοποιεί προγράμματα εθελοντισμού και προστασίας του περιβάλλοντος στο νησί μας αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα  πως ο Δήμος και οι υπηρεσίες του θα είναι πάντοτε θερμοί υποστηρικτές κάθε ανάλογης πρωτοβουλίας και θα τη συνδράμουν με κάθε διαθέσιμο μέσο, εξοπλισμό, ηθική  και έμψυχη συμμετοχή.