Εθιμοτυπικές επισκέψεις πραγματοποίησε χθες ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Andreas Kindl, τόσο στην Περιφέρεια Κρήτης όσο και στο Δήμο Ηρακλείου.
Ο πρέσβης συνοδευόταν από το νέο Επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας στο Ηράκλειο δρ. Γεώργιο Καλουτσάκη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Περιφέρεια, τον πρέσβη υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με τον Γερμανό Πρέσβη να εκφράζει την αγάπη του για την Κρήτη και την Ελλάδα, σε μια συνομιλία που έγινε στην ελληνική γλώσσα λόγω της αρχαιοελληνικής παιδείας του Γερμανού Αξιωματούχου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μεγάλο τουριστικό ρεύμα που διαθέτει η Κρήτη στη Γερμανία, γεγονός που αποτυπώνεται στις αφίξεις κάθε τουριστικής περιόδου, με την τελευταία χρονιά να ξεπερνούν οι επισκέπτες το ένα εκατομμύριο, όπως επεσήμανε ο Γερμανός Πρέσβης.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού τα οποία καθιστούν την Κρήτη μοναδικό προορισμό με διαρκές ενδιαφέρον για τους τουρίστες, με επίκεντρο το φυσικό περιβάλλον, τα κρητικά προϊόντα, τη γαστρονομία και τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες. Στοιχεία που οδηγούν πολλούς Γερμανούς συνταξιούχους να επιλέγουν το νησί ως μόνιμη κατοικία. Παράλληλα, από την φετινή χρονιά, όπως ανέφερε ο νέος Πρόξενος, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και για μόνιμη εγκατάσταση νεότερων Γερμανών που επιθυμούν να δουλέψουν και να ζήσουν στην Κρήτη.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί όπως το νέο αεροδρόμιο και ο ΒΟΑΚ, τα οποία θ’ αναβαθμίσουν σημαντικά τις τουριστικές υποδομές και τις παροχές προς τους διαρκώς αυξανόμενους επισκέπτες του νησιού. Υπογράμμισε την καλή συνεργασία και τις διαχρονικές φιλικές και επιχειρηματικές σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί ανάμεσα στην Κρήτη και τη Γερμανία. Συνεχάρη τον Πρέσβη για την επιλογή του νέου Προξένου, επισημαίνοντας πως έχει όλα τα εχέγγυα για να διανύσει μια επιτυχημένη πορεία και να βοηθήσει περαιτέρω στην ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεων της Γερμανίας με την Κρήτη.
Αντίστοιχη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και στο γραφείο του Δημάρχου κ. Αλέξη Καλοκαιρινού, με το Δήμαρχο να υποδέχεται λίγο μετά τις 3.00 τον πρέσβη και τον πρόξενο σε πολύ καλό κλίμα.
Η εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, παρουσία και του νέου Επίτιμου Προξένου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρ Γεωργίου Καλουτσάκη, με τον Γερμανό Πρέσβη να αναφέρει ότι γνωρίζει την Κρήτη, αφού την έχει επισκεφτεί ξανά κατά το παρελθόν. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου από την πλευρά του, καλωσόρισε τον Γερμανό Πρέσβη στο Ηράκλειο, αναφέρθηκε στους δεσμούς και τις πολύπλευρες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, μεταξύ άλλων, και στο πλαίσιο στο πλαίσιο της Ε.Ε., ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία που υπάρχει ειδικά με την Κρήτη, στον τουριστικό τομέα.
Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του Δημάρχου του Ηρακλείου και του Πρέσβη της Γερμανίας.
Οι επισκέψεις του πρέσβη κ. Kindl πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την επίσημη εκδήλωση –στην οποία η πρώην πλέον πρόξενος της Γερμανίας στο Ηράκλειο κ. Μαριάννα Ζουριδάκη, μετά από τρεις δεκαετίες προσφοράς και συμβολή της στις αγαστές σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας, παρέδωσε σκυτάλη, αποχωρώντας κι έχοντας αφήσει πίσω της ένα πλούσιο έργο και μια σημαντική παρακαταθήκη.
Το έργο της καλείται να συνεχίσει πλέον ο γνωστός επιχειρηματίας του τουρισμού δρ. Γεώργιος Καλουτσάκης, ο οποίος κι ανέλαβε κι επίσημα χθες δεσμευόμενος να δώσει αντίστοιχες μάχες και να προσπαθήσει στην ίδια λογική και με το ίδιο πάθος για προσφορά της προκατόχου.
Η τελετή για την αλλαγή σκυτάλης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα χθες στο ξενοδοχείο Galaxy, παρουσία του πρέσβη Andreas Kindl.
