Στις Δαφνές για να επιθεωρήσει τις γεωτρήσεις βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου.

Οι Δαφνές… σώζουν την παρτίδα για το νερό στο Ηράκλειο αφού στο υδρευτικό δίκτυο του Ηρακλείου θα πέσει  μέσα στις προσεχείς εβδομάδες το νερό που έχει ήδη βρεθεί στις δυο νέες γεωτρήσεις των Δαφνών.

Το πρωί του περασμένου  Σαββάτου 16 Ιουνίου,  ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Καραντινό,  πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο των εργασιών και ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο των γεωτρήσεων, στέλεχος  της ΔΕΥΑΗ και γεωλόγο Παναγιώτη Σοφίου για την πορεία τους.

Αυτήν τη στιγμή, η πρώτη γεώτρηση βρίσκεται  στο στάδιο της διεύρυνσης, ώστε στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες σωληνώσεις και – εκτός απροόπτου –  μέσα στον Ιούλιο το νερό να ενισχύσει το δίκτυο της πόλης.  Σε παραπλήσιο στάδιο, λίγο πιο πίσω χρονικά, βρίσκεται και η δεύτερη γεώτρηση.

Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στις Δαφνές, θα ξεκινήσει η γεώτρηση στην περιοχή  του Γιούχτα.

Στις Δαφνές για να επιθεωρήσει τις γεωτρήσεις βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου.
Στις Δαφνές για να επιθεωρήσει τις γεωτρήσεις βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε και εν συνεχεία δήλωσε: «Καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε το πρόβλημα της λειψυδρίας να είναι -όσο το δυνατόν- αμβλυμμένο αυτό το καλοκαίρι, παρά τον χειμώνα ιστορικής ανομβρίας που προηγήθηκε. Αισιοδοξούμε ότι το νερό από τις γεωτρήσεις στις Δαφνές,  σύντομα θα μπορεί να μας βοηθήσει προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν και μαζί με την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου υδρευτικού δικτύου που ήδη πραγματοποιείται, καθώς και την επικείμενη αντικατάσταση των χαλασμένων υδρομέτρων, ελπίζουμε από εδώ και εμπρός, η κατάσταση να βελτιώνεται διαρκώς. Ασφαλώς υπάρχει ακόμα  δρόμος μπροστά μας, ώστε το πρόβλημα να λυθεί οριστικά, κάτι που αποτελεί και τον βασικό μας στόχο.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους δημότες οι οποίοι μέχρι στιγμής ανταποκρίνονται στη  δύσκολη περίσταση  και δείχνουν αυτοσυγκράτηση στην κατανάλωση  του νερού».