Οι 135 συμβασιούχοι του Δήμου και η κρίσιμη απόφαση

Αύριο κρίνεται η τύχη 135 συμβασιούχων του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι εργάζονται σε διάφορα νευραλγικά πόστα δημοτικών υπηρεσιών της Λότζια.

Οι συμβασιούχοι που προσελήφθησαν στο διάστημα 2020- 2022 με οκτάμηνες συμβάσεις έχουν προσφύγει δικαστικά με σκοπό να παρατείνουν την παραμονή τους στο Δήμο Ηρακλείου. Όπως είναι γνωστό ήδη για τη Λότζια υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τους εργαζόμενους που θα φύγουν μέσω της κινητικότητας και θα μεταφερθούν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Το γεγονός αυτό προσαυξάνει την πίεση στο Δήμο Ηρακλείου, καθώς η αυριανή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείο Λασιθίου, θα είναι καθοριστική για τη λειτουργία δημοτικών υπηρεσιών όπως είναι η καθαριότητα, η Βικελαία το Πολεοδομικό… αφού οι συμβασιούχοι στελεχώνουν κρίσιμα πόστα και στις πλάτες του στηρίζεται όλη η παραγωγική λειτουργία του Δήμου.

Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του αναγνώρισε ως επείγουσα και επιτακτική την ανάγκη παραμονής των εργαζομένων στην εργασία τους για λόγους δημοσίου συμφέροντος προς άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών, και έδωσε εντολή προς τη Νομική Υπηρεσία της Λότζια να συναινέσει σε αίτημα αναβολής με διατήρηση της χορηγηθείσας προσωρινής διαταγής.