“Πόρτα έφαγαν” οι λιμενικοί γιατί το ΠΑΓΝΗ δεν εφημέρευε

Ένα πρόβλημα που έχει προκύψει και στο παρελθόν, αλλά δεν έχε επιλυθεί,  το οποίο  αφορά στην αντιμετώπιση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν θέματα ψυχικής υγείας, στα δύο δημόσια νοσοκομεία του Ηρακλείου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σύμφωνα με πληροφορίες, προχθες το πρωί, και για αρκετές ώρες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι λιμενικοί στο Ηράκλειο κλήθηκαν να επιληφθούν ενός περιστατικού με έναν συμπολίτη μας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και χθες σε σοβαρή κατάσταση δημιούργησε επεισόδιο αρχικά στην καφετέρια του «Μαρίνα», ενώ συνέχισε και έξω από ξενοδοχείο της πόλης.

Ο 43χρονος άνδρας, ο οποίος είναι γνωστός σε επιστήμονες  στο χώρο της ψυχικής υγείας, αν και ήταν εριστικός, επιθετικός – μάλιστα σύμφωνα με πολίτες κάποια στιγμή άρχισε να πετάει και ποτήρια- ακινητοποιήθηκε, προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να εξεταστεί από ειδικούς. Ωστόσο, χθες εφημέρευε το Βενιζέλειο, το οποίο δεν έχει ψυχιατρική κλινική για να αναλάβει το περιστατικό.

Τα στελέχη του Λ.Σ. φτάνοντας πρώτα στο ΠΑΓΝΗ, το οποίο έχει ψυχιατρική κλινική ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να δεχτούν τον ασθενή γιατί δεν εφημερεύει! Ως όφειλαν οι λιμενικοί πήγαν στο Βενιζέλειο, όπου κι εκεί δεν έγιναν δεχτοί, για το λόγο ότι δεν υπάρχει η συγκεκριμένη κλινική στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Με απλά λόγια λιμενικοί και ασθενής έγιναν «μπαλάκι», μετά την άρνηση που εισέπραξαν.

Ευτυχώς, η λύση, σύμφωνα με πληροφορίες,  δόθηκε από δύο κοινωνικές λειτουργούς, οι οποίες και γνώριζαν το περιστατικό και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες για να γίνει δεκτός ο 43χρονος και να του παρασχεθεί βοήθεια από τους ειδικούς της ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου και νοσηλεύεται.