Μόνη και έρημη βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη η 54χρονη Irena από την Αλβανία. Μέχρι και το μεσημέρι των Χριστουγέννων είχε κοντά της τον σύζυγο και τους δύο γιους της, τον 26χρονο Κριστιάν και τον 24χρονο Τζούλιαν. Η ζωή τους μόνο ρόδινη δεν ήταν και συχνά υπήρχαν εντάσεις και προστριβές μεταξύ τους.
Πολλοί καυγάδες είχαν αφετηρία την παραβατική συμπεριφορά του Κριστιάν από μικρό παιδί. Όμως ήταν οικογένεια. Χθες το μεσημέρι η Irena κήδεψε τον πρωτότοκο γιο της ενώ ο άνδρας της και ο μικρότερος γιος της θα οδηγηθούν στη φυλακή για τη δολοφονία του 26χρονου δεδομένου ότι αμφότεροι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Ο 24χρονος, ο οποίος εμφανίστηκε με μωλωπισμένο πρόσωπο, επέμεινε μέχρι τέλους ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στο μαχαίρωμα του αδερφού του, κατονομάζοντας ως δράστη τον πατέρα τους.
Τον σύζυγο της «έδειξε» και η 54χρονη Irena. Ο πατέρας πάλι μόλις χθες, στο στάδιο της απολογίας του ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου, αποφάσισε να ομολογήσει ότι μαχαίρωσε τον γιο του υπό συνθήκες όμως άμυνας. Μέχρι πρότινος ισχυριζόταν ότι τον 26χρονο Κριστιάν τον μαχαίρωσε στο δρόμο κάποιος άγνωστος, πιθανότατα λόγω ανοιχτών λογαριασμών μαζί του.
Ο 24χρονος πάλι ισχυρίζεται ότι με αφορμή τον υπολογιστή παρεξηγήθηκαν με τον αδερφό του, ο τελευταίος τον γρονθοκόπησε, άνοιξε η μύτη του, ζαλίστηκε και όταν πια συνήλθε, το κακό είχε γίνει. Όμως με βάση τη δικογραφία της Ασφάλειας Ηρακλείου πατέρας και γιος φέρονται να είχαν εμπλοκή στον τραυματισμό του 26χρονου, ο οποίος τελικά απέβη μοιραίος για τη ζωή του.
Αναφέρεται ότι ο ένας τον ακινητοποίησε και ο άλλος τον μαχαίρωσε. Εισαγγελέας και ανακρίτρια τους έκριναν και τους δύο προσωρινά κρατούμενους για τη δολοφονία του Κριστιάν. Πρώτος απολογήθηκε ο πατέρας, ο οποίος ισχυρίστηκε, όπως ανέφερε ο συνήγορος του κ. Αλέξανδρος Φουκαράκης, ότι το μαχαίρι κρατούσε το θύμα. «Το παιδί ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Ο πατέρας ήταν σε άμυνα.
Προς υποστήριξή του έτρεξε ο άλλος γιος. Κατά τη διάρκεια της άμυνας προέκυψε το ατύχημα – ποιος γονιός άλλωστε θέλει να προκαλέσει κακό στο παιδί του;” . Συντετριμμένος εμφανίστηκε ο 24χρονος, η απολογία του οποίου ακολούθησε αυτή του πατέρα του. Ενώπιον της ανακρίτριας έκλαιγε συνεχώς, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι ο αδερφός του δεν βρίσκεται στη ζωή.
Μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία να πάει στην κηδεία του για να τον αποχαιρετίσει. Όταν τού ανακοινώθηκε η απόφαση της προφυλάκισης κόντεψε να καταρρεύσει. Σύμφωνα με την συνήγορο του κ. Μαρίνα Φραγκιαδάκη ο εντολέας της είναι ψυχολογικά ράκος από την απώλεια του αδερφού του και επιμένει ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στο μαχαίρωμα. Πραγματικά η αφορμή γι’ αυτή την οικογενειακή τραγωδία είναι ασύλληπτη.
Ανήμερα των Χριστουγέννων και της ονομαστικής εορτής του 26χρονου θύματος έτρωγαν και έπιναν. Ο Κριστιάν έβαζε μουσική στον υπολογιστή. Κάποια στιγμή προς το απογευματάκι τους επισκέφθηκε φίλη του αδερφού του. Ο πατέρας ζήτησε από τον 26χρονο να σηκωθεί από τον υπολογιστή για να καθίσουν ο αδερφός και η φίλη του. Εκείνος εκνευρίστηκε και βγήκε στο δρόμο. Στην κατάθεση της η μητέρα υποστηρίζει ότι πατέρας και γιος πήγαν να τον φέρουν πίσω. Τσακώθηκαν. Τους έβρισε.
Η 54χρονη υποστηρίζει ότι ο μεγάλος γιος γρονθοκόπησε το μικρό με αποτέλεσμα να ανοίξει η μύτη του. Μπήκε στο σπίτι να πλυθεί. Την ίδια ώρα ο άνδρας της πάλευε με τον Κριστιάν. «Ο γιος μου ήταν κάτω και ο πατέρας του από πάνω. Εγώ τράβηξα τον άνδρα μου. Τότε μου έδωσε ένα μαχαίρι. Μου είπε «πάρε το». Του είπα «τι έκανες; Μαχαίρωσες το παιδί;» Δεν μου απάντησε. Ο Κριστιάν της είπε «μαμά μην φωνάξεις, είμαι καλά».