Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου 17 υποθέσεις απάτης (15 τετελεσμένες και 2 απόπειρες) οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 22 Ελλήνων κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες.
Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισαμου, προέκυψε ότι ένας Έλληνας ο οποίος είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης πραγματοποιούσε πλήθος τηλεφωνικών κλήσεων κυρίως κατά τις πρωινές ώρες που λειτουργούν τα τραπεζικά ιδρύματα, σε ηλικιωμένους πολίτες και τους συστηνόταν ψευδώς ως διευθυντής ή υπάλληλος Τραπεζικών Ιδρυμάτων.
Όπως τους ανέφερε, δικαιούνταν επιστροφή μεγάλων χρηματικών ποσών από δήθεν αναδρομικά συντάξεων και τους έπειθε με διάφορα προσχήματα να προβούν πρώτα σε κατάθεση χρηματικών ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικών προσώπων που τους υποδείκνυε.
Από την έρευνα και προανάκριση διαπιστώθηκε ότι από την 04.10.2021 έως και την 27.06.2022 ο ημεδαπός είχε διαπράξει τις ανωτέρω απάτες ενώ οι λογαριασμοί στους οποίους γίνονταν οι καταθέσεις ανήκαν σε μέλη της ομάδας.
Στους συγκεκριμένους λογαριασμούς είχε κατατεθεί συνολικά το χρηματικό ποσό των 73.000 ευρώ.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.