«Συμβόλαιο Αλλαγής» υποσχέθηκε από το Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας
«Συμβόλαιο Αλλαγής»

«Η Κρήτη υπογράφει πρώτο το συμβόλαιο αλλαγής και για δεύτερη φορά μετά από 30 χρόνια ξαναδιώχνει έναν Μητσοτάκη από το Μεγάρο Μαξίμου» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε μία «γραμμή» σε διαφορετικό ύφος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας περισσότερο συναισθηματικά και λιγότερο τεχνοκρατικά, σε ένα ακροατήριο που χαρακτηρίστηκε επαρκές και ικανοποιητικό από τα στελέχη του κόμματος.

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα ήταν αφιερωμένο στα «έργα και ημέρες» του πρωθυπουργού, αν και περιείχε αρκετές αναφορές κι επεξηγήσεις σε σχέση με το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα.

Όπως ο ίδιος τόνισε, το «Συμβόλαιο Αλλαγής» σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση χρεών και αποκατάσταση της αδικίας, ενώ παρουσίασε τους κύριους άξονες και τα πρώτα άρθρα που θα ενταχθούν σε σχέδια νόμου, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί πρώτο κόμμα την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, το πρώτο άρθρο που θα εισηγηθεί θα είναι η αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως ότου ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει νέο νόμο που θα διασφαλίζει όλους τους δανειολήπτες.

Το δεύτερο άρθρο θα αφορά την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ενώ το τρίτο άρθρο τη μείωση του ΦΠΑ στον κατώτατο συντελεστή για τα τρόφιμα και στον μηδενικό συντελεστή για τα αναγκαία προϊόντα.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας το τέταρτο άρθρο που θα εισηγηθεί θα σχετίζεται με τη μείωση του ΦΠΑ στον κατώτατο συντελεστή για αγρότες και κτηνοτρόφους και στον μηδενικό συντελεστή για τα αγροτικά καύσιμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας παράλληλα δεσμεύθηκε για επιστροφή της 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους, επιστροφή αναδρομικών και αποκατάσταση της ισονομίας σε όλους τους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά.

«Το πρόγραμμα μας είναι κοστολογημένο, ρεαλιστικό και βιώσιμο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας με την επισήμανση ότι έχει εγκριθεί και κοστολογηθεί από κορυφαίους τεχνοκράτες και επιστήμονες.

«Δεν ζητάμε να κυβερνήσουμε για δεύτερη φορά» σημείωσε ο κ. Τσίπρας διευκρινίζοντας:

«Ζητάμε να κυβερνήσουμε για πρώτη φορά χωρίς την Τρόικα εφαρμόζοντας το πρόγραμμά μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση παράλληλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως εκτόξευσε το δημόσιο χρέος κατά 50 δισ. και το ιδιωτικό κατά 40 δισ.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως ο πρωθυπουργός χάρισε 10 δισ. στο χρηματιστήριο ενέργειας και 10 ακόμα δισ. στις «γαλάζιες ακρίδες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Τίποτα δεν θα ξεχαστεί και τίποτα δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας επιρρίπτοντας σημαντικές ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία, μεταξύ άλλων, για τις λίστες Πέτσα, το δυστύχημα στα Τέμπη, το παρακράτος και την ακρίβεια.

Όπως τόνισε, είναι υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, ενώ επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι πιο αισχρό και ανήθικο από αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός σε σχέση με τις υποκλοπές.

«Συμβόλαιο Αλλαγής» 
υποσχέθηκε 
από το Ηράκλειο 
ο Αλέξης Τσίπρας
υποσχέθηκε
Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε επίσης στους «έντιμους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας», ρωτώντας τους αν είναι υπερήφανοι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι αν θεωρούν πως ο ίδιος ανταποκρίνεται στις αρχές και τις αξίες του κόμματος τους και του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

«Ακόμα κι αν δεν διαφωνείτε πολιτικά μαζί του είμαι σίγουρος πως διαφωνείτε ηθικά με τη στάση και τη συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει και μπορεί να απαλλάξει τη χώρα από τις πιο θλιβερές σελίδες της ιστορίας που ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας σαφές πως η Νέα Δημοκρατία κουνά το δάχτυλο στην αντιπολίτευση όταν το 2009 άφησε τη χώρα με 15% δημόσιο έλλειμμα και το 2015 με άδεια ταμεία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε για μειώσεις στις τιμές μέσω των μειώσεων του ΦΠΑ, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ με ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή, ενίσχυση του κράτους δικαίου και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.