Νίκος Λογοθέτης για το νέο Κτηματολογικό γραφείο Κρήτης: Περνάμε σε νέα φάση

Την έναρξη των νέων διαδικτυακών και μη υπηρεσιών παρουσίασε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας βρέθηκε στο Ηράκλειο.

Για την προβληματική έως τώρα λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Ηρακλείου και τη νέα εποχή, μίλησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου, Νίκος Λογοθέτης:

“Πράγματι είναι μια σημαντική ημέρα η σημερινή. Μετά από 2ο και πλέον έτη προβληματική λειτουργίας του Υποθηκοφυλακίου και του μεταβατικού κτηματολογικού Ηρακλείου με τις γνωστές παθογένειες που αντιμετώπισαν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι αλλά και πολίτες.

Πλέον περνάμε σε νέα φάση, έχουμε φύγει από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέχρι σήμερα δεν είχαμε ανταπόκριση. Μην έχουμε αυταπάτη ότι από την μια μέρα στην άλλη θα έχουμε τις αλλαγές που θέλουμε. Σίγουρα βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Θα σας πως επίσης ότι οι δικηγόροι που συνεργάζονται με το Κτηματολόγιο αυξήθηκαν, από 5 πήγαμε στους 44 αυτό καταλαβαίνετε πόσο θα βοηθήσει. Χρειαζόμαστε μηχανικούς.”