Η τοποθέτηση των νέων κλιματιστικών ξεκινά σήμερα
Η τοποθέτηση των νέων κλιματιστικών ξεκινά σήμερα

Ένα πρόβλημα που έκανε την εμφάνισή του τους καλοκαιρινούς μήνες και προκαλούσε άσχημη εικόνα για το αεροδρόμιο Ηρακλείου επιλύεται τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για την  αντικατάσταση όλων των παλαιών κλιματιστικών μονάδων του αεροδρομίου Ηρακλείου με νέες κεντρικές κλιματιστικές μονάδες, διαδικασία η οποία  ξεκινά σήμερα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονταν στο κτήριο του αεροδρομίου, λόγω της χαμηλής απόδοσης των κλιματιστικών  και τα πολλά αρνητικά σχόλια που υπήρχαν από τον κόσμο, φαίνεται πως δρομολόγησαν και την λύση.  Οι εργασίες που ξεκινούν σήμερα  αναμένεται να διαρκέσουν περίπου ενάμιση με δύο μήνες. Αναφορικά με το κόστος του έργου, αυτό μαζί με τις εργασίες ανέρχεται περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο κ. Γ. Πλιάκας

Σε δήλωσή του στην «Π» ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας τόνισε:

«Από σήμερα θα αρχίσει η αντικατάσταση των παλιών κλιματιστικών μονάδων στο δώμα του αεροδρομίου. Θα έχουμε αντικαταστήσει όλο σχεδόν τον κλιματισμό στο χώρο του αερολιμένα. Έτσι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε συνδυασμό  με την αντικατάσταση των αυτόματων θυρών, έργο  που έχει ολοκληρωθεί.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι εάν υπάρχουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και με την κίνηση που έχει το καλοκαίρι το αεροδρόμιο Ηρακλείου δεν θα αντιμετωπίσει ενδεχομένως κάποια  θέματα, τα οποία ευελπιστούμε ότι θα είναι ελάχιστα και θα αντιμετωπιστούν άμεσα».