Νέα εμπλοκή καταγράφεται στην πολύκροτη (και πολύπαθη όπως εξελίσσεται) υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη. Δύο από τους τρεις γιατρούς πραγματογνώμονες που είχαν διοριστεί από το δικαστήριο προκειμένου να απαντήσουν επί συγκεκριμένων ιατρικών θεμάτων, έκαναν χθες δήλωση εξαίρεσης από την υπόθεση με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εξέλιξη της.
Η δήλωση εξαίρεσης υποβλήθηκε από τους δύο πραγματογνώμονες λίγα 24ωρα μετά την ένσταση της πολιτικής αγωγής για ακύρωση της νέας πραγματογνωμοσύνης από τους τρεις γιατρούς που είχε διορίσει το δικαστήριο.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου δέχτηκε ότι κατά τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης θα έπρεπε να ήταν παρόντες οι τεχνικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών και έτσι διόρισε εκ νέου τους τρεις πραγματογνώμονες, προκειμένου να συνεργαστούν με τους τεχνικούς συμβούλους για τη διενέργεια νέας πραγματογνωμοσύνης.
Γιατί ζητούν εξαίρεση
Στην ομολογουμένως «εκρηκτική» συνεδρίαση της 29ης Ιανουαρίου πολλά ειπώθηκαν από την πολιτική αγωγή κατά των διορισμένων πραγματογνωμόνων, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ένα αρκετά βαρύ κλίμα.
Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι ο ένας εκ των δύο πραγματογνωμόνων φέρεται να επικαλείται για την εξαίρεση του τα όσα περί μεροληψίας τού καταλογίζει η πολιτική αγωγή επειδή, όπως επισημαίνεται, όταν του ανατέθηκε η πραγματογνωμοσύνη από το δικαστήριο παρέλειψε να δηλώσει ότι είχε συνεργαστεί με την κατηγορούμενη στο διάστημα εργασίας της στο ΠΑΓΝΗ, κάτι όμως που δεν έγινε με δόλο, αλλά από απειρία στις διαδικασίες αυτές.
Ο ίδιος ζητά να εξαιρεθεί, καθώς ναι μεν είναι αληθές ότι είχε συνεργαστεί με την κατηγορούμενη, θεωρεί όμως ότι η μομφή που του αποδίδεται από την πολιτική αγωγή προσβάλλει βάναυσα την υπόληψη και την προσωπικότητα του καθώς, όπως υποστηρίζει, αφιέρωσε χρόνο για τη διεξοδική μελέτη και ανάλυση των συμβάντων, ώστε να απαντήσει στα ερωτήματα του δικαστηρίου.
Στο ίδιο μήκος κύματος φέρεται να κινείται και το σκεπτικό εξαίρεσης του δεύτερου πραγματογνώμονα, ο οποίος κατά πληροφορίες συμμετείχε ως μέλος στο συμβούλιο που είχε παραπέμψει την υπόθεση της αναισθησιολόγου στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό.
Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που υποβάλλεται δήλωση εξαίρεσης από πραγματογνώμονα στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας.
Η όλη κατάσταση έχει καταστήσει δυστυχώς την εκδίκαση της υπόθεσης σε …σίριαλ.
Πέντε και πλέον χρόνια από το χαμό του παιδιού τους οι τραγικοί γονείς ακόμα περιμένουν απαντήσεις από τη Δικαιοσύνη. Δικαίωση επιζητά και η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος που εμμένει στην αθωότητα της. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμενόταν στις 17 Δεκεμβρίου, όμως η έδρα αποφάσισε να ζητήσει την επιστημονική βοήθεια τριών πραγματογνωμόνων, προκειμένου να απαντήσουν τεκμηριωμένα σε συγκεκριμένα ιατρικά ζητήματα και έτσι η διαδικασία παραπέμπεται πλέον από διακοπή σε διακοπή εξαιτίας των εξαιρέσεων και των ενστάσεων.
Όμως όσο παρατείνεται η διαδικασία τόσο πολώνεται το κλίμα ανάμεσα στις αντίδικες πλευρές, τόσο βαθαίνει το αίσθημα απογοήτευσης εκείνων που προσδοκούν δικαίωση, τόσο εντείνεται η καχυποψία της κοινής γνώμης και δημιουργούνται σκιές.