έρχονται οι ειδικοι φρουροί που θα ενισχύσουν τα ΤΑΕ Μεσσαράς και Μυλοποτάμου, όπως φαίνεται και από τη Διαταγή Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ

Την ερχόμενη Δευτερα 22 Ιουνίου έρχονται οι ειδικοι φρουροί που θα ενισχύσουν τα ΤΑΕ Μεσσαράς και Μυλοποτάμου, όπως φαίνεται και από τη Διαταγή Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ

Συμφωνα με τη σχετική διαταγή οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να αποσπαστούν θα πρέπει να το δηλώσουν στις υπηρεσίες τους. Αφορά σε προσωπικό από το βαθμό του Ειδικού Φρουρού μεχρι και ανθυπαστυνόμου. Η απόσπαση είναι «από τις 22 /6 και για τρεις μηνες είτε αδαπανώς, είτε με δαπάνες δημοσίου»

Στη διαταγή αναφέρεται επίσης ότι όσοι έχουν υπηρετήσει σε ΟΠΚΕ ή Διμοιρίες να το δηλώσουν στη σχετική αίτηση. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί και την νέα κάθοδο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά και του Αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Ζητούμενο βέβαια για στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ειναι από τη μία να υπάρξει ενδιαφέρον για κάθοδο ειδικών φρουρών στο νησί, αλλά επίσης η τρίμηνη απόσπαση να γίνει μετάθεση, ώστε η παρουσία των δυνάμεων της Αστυνομίας στην περιοχή να εμπεδωθεί.